YDS’de kaç net kaç puan getirir? YDS barajı kaç? Barajı geçmek için kaç net yapmak gerekir?

Yabancı Dil Sınavı’na (YDS) girecek olan adayların en çok merak ettiği konulardan birisi baraj puanının kaç olduğudur. Peki YDS’de kaç net kaç puan getirir? YDS barajı kaç? Barajı geçmek için kaç net yapmak gerekir? Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

23.03.2022-15:29 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-15:29) YDS’de kaç net kaç puan getirir? YDS barajı kaç? Barajı geçmek için kaç net yapmak gerekir?

Milyonlarca öğrencinin girmesi gereken sınavlardan birisi olan Yabancı Dil Sınavı (YDS) hakkında kafalarda pek çok soru işareti bulunmaktadır. Erasmus’a girmek veya yüksek lisans, doktora gibi üniversitelerin üst seviyelerinde eğitim görmek isteyen kişilerin YDS’ye girmesi zorunludur. Öğrencilerin genelinin aklındaki en önemli soru ise YDS’de baraj puanın kaç olduğu sorusudur. Barajı geçmek için YDS’de kaç net yapmaları gerektiğini öğrenmek isteyen öğrenciler arama motorları üzerinden araştırmalarına devam ediyor.

YDS barajı geçmek için kaç net yapmak gerekir?

YDS barajı kaç

YDS ve onun elektronik ortamda yapılan versiyonu olan e-YDS’de 80 soru sorulmaktadır. YDS sınavlarında pek çok ÖSYM sınavında olduğu gibi 3 yanlış 1 doğruyu götürür kuralı geçerli değildir. Her sorunun 1.25 puan olarak değer kazandığı YDS’de önemli olan şey doğru sayısıdır. YDS’de net sayısına göre alınan puanlar şu şekildedir:

40 doğru soru: 50 Puan

44 doğru soru: 55 Puan

48 doğru soru: 60 Puan

52 doğru soru: 65 Puan

56 doğru soru: 70 Puan şeklinde öneklenebilir.

YDS barajı kaç?

YDS’nin kendine özel bir barajı bulunmamaktadır. Bunun yerine üniversiteler YDS’ye giren adaylardan belirli bir puan istemektedir. Bu puanın yüksekliği üniversiteden üniversiteye veya girilecek bölüme göre değişiklik gösterebilir. Öneğin doçent adaylarının alması gereken YDS puanı en az 65 iken, doktora adaylarının alması gereken YDS puanı 55’tir. Genellikle 55 puan yüksek lisansa giriş için konular baraj puanıdır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal