YDS Ne Zaman, YDS Başvuruları Başladı mı?

Yabancı dil puanı almak isteyen adaylar 2022 YDS sınavının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Şimdiden araştırmalar başladı. 2022 YDS ne zaman, YDS başvuru tarihleri nedir, YDS başvurusu nasıl yapılır, kimler sınava girebilir, e-YDS nedir, farkı ne?

23.01.2019-17:49 - (Son Güncelleme: 08.02.2022-10:24) YDS Ne Zaman, YDS Başvuruları Başladı mı?

Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelleri, yabancı dil yeterliliğini kanıtlamak isteyen yüksek lisans adayları ve diğer yabancı dil puanı almak isteyenler YDS sınavına giriyor. Adaylar, YDS sınav tarihini ve başvuru tarihlerini merak ediyor. Peki, 2022’de YDS ne zaman olacak? İşte detaylar…

YDS NE ZAMAN OLACAK?

2022 yılında YDS’nin ne zaman olacağı merak ediliyor. YDS sınavının online bir seçeneği de bulunuyor. İki seçenekli olan bu sınav, yılın belli zamanlarında yapılıyor. ÖSYM 2022 sınav takvimini açıkladı. Buna göre YDS;

YDS/1: 10 Nisan - YDS/2: 23 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

Başvuru Tarihleri: 17.02.2022 - 28.02.2022

YDS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

Yabancı Dil Sınavı YDS’yi genelde kamu personelleri ve öğrenciler tercih ediyor. Buna göre; kadro karşılık gösterilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalışan personeller dâhil olmak üzere, aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu hükümlerine göre alan personeller katılabilir.

Ayrıca yüksek lisans ya da doktora seviyesi için akademik kariyer düşünen vatandaşlar da YDS sınavından yabancı dil yeterliliklerini alabilirler. YDS’nin de bir geçerlilik süresi bulunduğundan adayların sınava girmek için mezun olmasına gerek yok. Lisans eğitimlerinin son senesinde sınava girebilirler.


YDS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ÖSYM’nin tüm sınavlarında olduğu gibi Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı da ÖSYM AİS üzerinden gerçekleşmekte. Sınav takviminde belirtilen başvuru tarihleri aralığında sisteme giriş yapılarak ve sınav ücreti yatırılarak sınava başvuru yapılabiliyor.

Adayların başvuru yaparken HES kodlarıyla ilgili sistem güncellemesini de unutmaması gerekiyor. Yabancı Dil Sınavı için ödenecek ücretin de başvuru tarihleri aralığında bankadan ya da online sistem üzerinden yatırılması gerekiyor.

E-YDS NEDİR?

E-YDS yılın belli dönemlerinde ÖSYM merkezlerinde bilgisayardan gerçekleştirilen Yabancı Dil tespit sınavıdır. YDS ve e-YDS arasında bir fark yoktur. Tek fark birinin sınav merkezlerinde birinin ÖSYM merkezlerinde bilgisayarlar üzerinden gerçekleştirilmesidir. Ayrıca e-YDS sınavlarının ücreti diğerlerinden daha farklıdır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal