Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Onlar Saldırıyor Fakat Biz De Müthiş Hatalar Yapıyoruz!
Talha Keleş
Onlar Saldırıyor Fakat Biz De Müthiş Hatalar Yapıyoruz!
23.11.2021 Salı 13:25

Son günlerde adeta at yarışı izler gibi döviz izliyoruz. Hop oturuyor hop kalkıyoruz. Dolar, kara mizahın ve algı uzmanı politikacıların malzemesi olmuş durumda. Bakıyorum, kenara 100 lira koyan bile döviz almış. Planlı bir saldırının, psikolojik bir savaşın muhatabıyız. Adım adım planlanmış oyununu sergiliyorlar. En kötüsü de planladıkları oyunda bizi figüran olarak oynatıyorlar. 

Döviz aldın mı? 

- Evet! 

Figüransın işte. 

Sana da kızamıyorum, kendini güvende hissediyorsun belki. Aldığın birkaç bin doların seni önümüzdeki zor günlerde kurtaracağına inanıyorsun.

Ya aldığın o birkaç bin dolar gelecekte yaşayacağın zor günleri hazırlıyorsa.

Tamam Düşünme!

Ben söyleyeyim; bir kıtlığın hatta büyük bir kıtlığın arifesindeyiz bu beraberinde bugün yaşadığımızdan çok daha büyük küresel buhrana gebe. Kendinizi güvende hissettiğiniz her ne varsa aslında güvenli değil. Tüm bunların yanında şunu da yazmadan geçemeyeceğim; onlar saldırıyor fakat biz de müthiş hatalar yapıyoruz.

Millet olarak değil idareciler olarak; Ekonomideki sıkıntının %51’i davranışlarımızla ilgili ve tam olarak bu noktada vatandaşın tedirgin olmasını sağlayacak hatalar silsilesi içerisindeyiz. Mesela; Japon Yeni ile Türk Lirası kıyaslamak gibi. Bugünden geri dönerek bu hataları konuşmanın da bir faydası yok, bu yüzden uzatmıyor ve idarecileri dövizle olan kavgamızı bir kenara bırakmaya davet ediyorum. Sakince çalışmalı ve üretimin önünü açmalıyız.

Ben inanıyorum ki bu kriz de bizi teğet geçecek.

Muhalefet evet muhalefet de üstüne düşen görevi yapıyor. Yangına odun atıyor. Atsın.