Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Hissikablelvuku
Talha Keleş
Hissikablelvuku
20.06.2021 Pazar 09:57

"İkna edilmişlerle yola çıkılmaz, inanmışlarla çıkılır." Çok değerli bir öğüt bu. Son günlerde gelişen olaylar karşısında hem toplumun hem de medya ve siyaset dünyasının tutumlarına baktıkça şaşıp kalıyorum. Koca bir toplum, siyaset ve medyanın topyekûn kirlenmiş olduğuna ikna edilmeye çalışılıyor. Bunun sebebini anlamaya çalışırken bir abimle yaptığım sohbet ayılmama sebep oldu; belki de toplum kendini ne kadar yozlaşmış ve suçlu kabul ediyorsa siyaseti de o kadar yozlaşmış ve suçlu kabul ediyordur. Sahiden böyle.

Artık kimseyi bu konuda magazinden uzaklaşmaları ve hakikate odaklanmaları konusunda ikna etmeye çalışmayacağım. Herkes olayın işine gelen tarafına baksın.

***

İnsanın içine ansızın doğuveriyor; senin o değer verdiğin ve güvendiğin insan bir hülyadan ibaret diye. Boşluğa bakıyorum o an, bana bunu düşündüren nedir diye; bazen bir küçük söz, bazen bir tavır. Son yıllarımızda samimi dostlukların değil planlanmış networklerin parçası olmaya başladık. Dolayısıyla bu samimiyetsizliğin yerine sessizliği ve yalnızlığı tercih eder olduk. Artık en samimisi bu; insanlardan uzak kendine yakın. Böyle huzurlusun.

***

Çocukluğuma denk gelen Merve Kavakçı hadisesi ve sonrasında yaşanılanların zihnimde yarattığı tahribat geçenlerde gün yüzüne çıktı. Kendini üstün, ‘özgür’ ve özel' olarak gören bir takım insanlara karşı duyduğum öfkeyi anlatamam. Öfkemi diri tutanlara teşekkür ediyor bu öfkeme sebep olan 'vampirlerle' mücadelemi son nefesime kadar sürdüreceğimi bir kez daha ilan ediyorum. Bu da benim cihadım.