Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Fenomenler, Orman Yangınları ve Kötülük Virali
Talha Keleş
Fenomenler, Orman Yangınları ve Kötülük Virali
02.08.2021 Pazartesi 10:14

Tüm dünyada eş zamanlı yangınlar başladı. Bu dönemin fenomeni şu; başlayan her negatif olay bir virale dönüşüyor. Yangınlar da tıpkı koronavirüs gibi bir virale dönüştü.

Her kötülük hızla yayılıp dünyayı sarabiliyor. 

Bu kimine göre küreselcilerin ulus devletleri dize getirme politikasının bir adımı.

Kimine göre, küresel ısınmanın bir sonucu.

Hangi açıdan bakarsak bakalım, bu yangınların bir tesadüf olmadığı kesin...

PKK terör örgütünün Türkiye'deki yangınları sahiplenmesi, bu yangınların küresel bir oyunun parçası olduğunu tam manasıyla ispat ediyor diyebiliriz.

Bu oyunu küresel bir gücün kurduğuna dair bir kanıt daha var; küreselcilerin dijital kölelerinin bu organizasyonda isteyerek ya da istemeyerek aktif rol alması. Ulus devletlerin afet dönemlerinde birbirlerine yardım etmesi dünyanın en olağan hareketi. Fakat bu yardımları konuyla hiçbir alakası olmamasına ve gerçeği yansıtmamasına rağmen fenomenlerin ve influencerların talep ediyor olması size de biraz garip gelmiyor mu?

Sanki darbe, iç savaş veya benzeri bir olay yaşanmış da devletin kendini idare edecek bir iradesi kalmamış havası estirmek kime yarar sağlar? Aslında bu yardım dilenme operasyonu iki şeye kapı açar; birincisi, içerideki gençlere, özellikle Z kuşağına ‘devletin seni korumaktan aciz’ hissi verir, ikincisi ise dışarıda hazır olda bekleyenlere zemin hazırlar. Ekonomik algı operasyonları zaten birkaç yıldır gençlere birinci ihtimalin kanıksanması için zemin hazırlamıştı.

Evet. Bu yangınlar, pandemi ve viral olan her şey küresel gücün bizi dize getirmek veya bir şekle sokmak için kullandığı aparatlar. 

Sakin kalmalı ve olan biteni doğru anlamalıyız.