Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
CHP, İmamoğlu’nu neden zirveden aşağıya bıraktı?
Talha Keleş
CHP, İmamoğlu’nu neden zirveden aşağıya bıraktı?
10.05.2022 Salı 11:44

Siyaseten mefta olmuş, siyasi hayatı CHP’li seçkinler tarafından bitirilmiş biri artık İmamoğlu. En azından CHP’nin içinde güçlü bir figür değil artık. Biz "bu adam İstanbul için felaket, yapmayın" dediğimizde methiyeler düzenler şimdi İmamoğlu’nu çıkardıkları zirveden aşağıya bırakıyor. Gömleğinin kolunu kıvırmasına bile şiirler yazanlar, ne kadar beceriksiz bir adam olduğunu anlatıyor sosyal medyada. 

İnanılır gibi değil. Peki ne oldu, İmamoğlu ne yaptı da yüz seksen derece döndü koca bir camia? 

Buyurun konuşalım. 

İmamoğlu, CHP’nin diğer başkanlarına göre daha başarısız bir figür mü?

Hayır! Hepsi kadar başarısız.

CHP’li sermayeye ihale mi vermedi?

Verdi! 

ittifak ortaklarının taleplerini yerine mi getirmedi? 

Getirdi!

Sahiden ne oldu? Sorunun kısa cevabı; CHP’li elitler İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanlığı adaylık yarışında görmek istemiyor. Seçim sathı mailine girildiği şu günlerde CHP’de masa kuruldu karar verildi. İmamoğlu bu yarışta artık yok!

Peki bunu hisseden İmamoğlu durur mu? Durmadı! Gitti Erdoğan’ın memleketinden gövde gösterisi yapmaya kalktı. Miting düzenledi, yardım kartları dağıttı. Bu yarışta siz istemeseniz de “ben varım” dedi. Kendi çapını hesaplayamayan İmamoğlu’na CHP’li seçkinler güzel bir cevap verdi. “Seni oraya çıkardığımız gibi indiririz!”

Dünyaca ünlü piyanistinden, gitarlı çocuğa tüm elitler peşi sıra videolar paylaşıp eleştiri tweetleri atmaya başladı. Meğer onlar da kar yağdığı zaman balıkçıda yemek yemesinden rahatsızmış İmamoğlu’nun. Öyle diyorlar…

Can Ataklı bey hesap soruyor “İstanbul’un hangi problemini çözdün?” diye. Sanki Mansur Yavaş Ankara’ya deniz götürdü. Onu da yavaş yavaş hazırlıyorlar ama o başka bir günün konusu.

Fazıl Say’ın “sen nasıl miting düzenlersin” diye hesap sorması bize çok şey anlatıyor.

İlginç!

CHP’de demokrasi arayanlar yine hüsrana uğradı. Şimdi hep bir ağızdan İmamoğlu’nun ne kadar başarısız, kof bir adam olduğunu konuşuyorlar.

İmamoğlu ise bu kavgadan çekinmiyor; o da CHP İl Başkan Yardımcısının İBB’deki işe alımlarla ilgili yaptığı açıklamayı yalanlayarak piyonu bir kare öne oynadı. Önümüzdeki günlerde çok daha büyük kavgalar izleyeceğiz. Size şöyle söyleyeyim; Hırs küpü İmamoğlu bu dakikadan sonra adaylık yarışında var olmak için değil canını sıkanları yok etmek için oynayacak satrancını. Hep beraber ne kadar CHP’li ne kadar idealist ir siyasetçi olduğunu göreceğiz.

AK Parti’li adaya karşı tuvalet terliğine oy verenlerin hikayesinin takipçisi olmaya devam edeceğiz.