Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Metaverse’te yeni meslekler ne olacak?
Mihrab Kurt
Metaverse’te yeni meslekler ne olacak?
03.04.2022 Pazar 15:01

Bundan 20 yıl kadar önce hayatımıza giren metaverse kavramı, pandemi dönemiyle beraber kullanım alanlarını oldukça genişletti. NFT’lerin işin içine girmesi ve buralara yapılan ciddi yatırımlar, metaverse kavramına ilgiyi iyice artırdı. Peki yakın geleceğin dünyası dediğimiz metaverse’te yeni meslekler olacak mı?

Metaverse evrenin meslekleri

Evet arkadaşlar metaverse ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri meslekler. Çünkü dünya ticaretine yön veremeye başlayan metaverse evreni, şüphesi geleceğin yaşam çağı olacak ve bizler bu çağda hayatta kalmak için, çalışıp giderlerimizi karşılayacak ekonomik güce sahip olmak zorundayız. Peki gelişen sanal dünya mesleklerimizi nasıl etkileyecek? Şu anki işlerimizi yapabilecek miyiz?

Öncelikle şunu belirmeliyim ki bence arkadaşlar, şu anki mesleklerimizin bir kısmını meta evrende sürdürebileceğiz ancak, mesleki bilgilerimizi alanı dışında geliştirmek zorunda kalacağız. Şöyle örneklendireyim. Ben yayıncı ve tasarımcıyım. Meta evrende de mesleğimi yapabileceğim ancak mesleğimin devamlılığı için, kodlama bilgisine ve pazarlama bilgisine ihtiyaç duyacağım. Geçmiş dönemde bu alanlar için başka insanlarla ortak iş yapılırdı ancak meta evrende tasarımı, üretimi ve pazarlamayı tek kişide toplayan meslekler etkin işler yapacak. Bu iş aslına bakarsanız şu anda da öyle, bir iş ilanına bakıyorsunuz, iki üç mesleğin birleşimini tek bir kişinin yapmasını istiyorlar. Meta evrende de her mesleğin kendini kodlama alanına hakim olması istenecek yani herkesin kodlama bilmesi gerekecek. En azından ben böyle olacağını düşünüyorum.


Bununla beraber, her şey üç boyutlu hale geleceği için içerik üreticileri ve tasarımcılara olan ihtiyaç çok daha fazla olacak ve burada ciddi bir kalite aranacak. Şu an bakıldığında hala daha küçük görülen tasarımsal işler, meta evrenin en popüler işleri olacak. Herkes her şeyini başta kendini olmak üzere üç boyutlu tasarlatacak.

Benim kendimde uygulamaya çalıştığım size de tavsiye edebileceğim şey, tasarım ve kodlama alanlarına yönelmeniz. Ve ne olursa olsun birden fazla dil öğrenmeniz.