Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Hem yenilikçi hem geleneksel: Oyun piyasasının yeni yüzü Manc Games
Mihrab Kurt
Hem yenilikçi hem geleneksel: Oyun piyasasının yeni yüzü Manc Games
28.03.2022 Pazartesi 13:39

Merhaba arkadaşlar, bu hafta ki yazımda sizlere son dönemde sık sık karşıma çıkan, yerli oyun şirketi Manc Games’den bahsedeceğim. Zira yazılarımı takip edenler bilir, dijital oyunlardan pek hoşlanmam ancak Manc Games, gelenekselliği yaklaştıkları yenilikçi bakışla bende bir merak uyandırdı ve başladım araştırmaya. 

Öncelikle şunu belirteyim, Manc Games genç bir ekipten oluşan; geleneksel, hemen hemen hepimizin sevdiği oyunları, dijital ortamda hem de sohbet dilebilecek bir platformda bizle buluşturuyor. Dünyanın ilk sohbet edilebilen okey onu ‘okey muhabbetle piyasaya çıkan Mang Games, hızla ilgi odağı olmaya başlamış. Öyle ki dijital oyundan hiç hoşlanmayan benim bile dikkatimi çekti. Eeee tabi okey severliğimin de bunda etkisi var. Tam ben okey muhabbetle akşamları pistin tozunu alırken, birde 101 Muhabbet çıktı. Beni vize ve final haftalarımız vazgeçilmez etkinliği olan o günlere götürdü, proje teslim günleri yaklaşırken çılgınlar gibi 101 başında buluşan, son iki günde koca projeyi tamamlamak için matbaacılar çarşısında sabahlayan ekip canlandı gözümde. Böyle anlattığıma bakmayın mezuniyetimin üzerinden uzun yıllar geçmedi ama nedense öyle hissediyorum. Neyse Manc Games’in oyunları ile o anılara bir gittim iyi geldi. Yetmedi üniversite grubuna da saldım oyunu ???? 

Manc Token yolda

Üniversite grubunu tam 101 Muhabbet etrafında toplamışken, televizyonda bir reklam gördüm. Ses tanıdık, tanıtılan oyunlar tanıdık, kafamı bi kaldırdım, Okan Bayülgen Manc Games’in, Manc Token çıkardığını anlatıyor. Eee durur muyum bende, tabi ki başladım araştırmaya. Biliyorsunuz son dönemlerde ilerleyen dijital çağ, metaverse ve getirileri gibi konularla oldukça ilgiliyim. Hemen Manc Token’i de radarıma aldım. Kripto piyasası ile ilgilene arkadaşlar, Manc Token piyasayı sallayacak gibi ‘tüh nasıl kaçırdık’ demeden bir baksanız iyi olur.