Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
‘Bunlar neden hep benim başıma geliyor?’ Aslında nedir?
Mihrab Kurt
‘Bunlar neden hep benim başıma geliyor?’ Aslında nedir?
20.04.2022 Çarşamba 16:46

Birçoğumuz hayatımızın bir döneminde ‘Bunlar neden benim başıma geliyor?’ sorgulamasına düşmüştür. Bazılarımız ise (örneğin ben) bu sorunun cevabını arayacak birçok durumun içine bir şekilde düşmek zorunda kalmıştır. Bunlar neden hep benim başıma geliyor?

Aksilikler silsilesi ile yaşayan biriyimdir. Yani en azından kısa bir süre öncesine kadar öyle zannediyordum. Her girdiğim ortam ya da yaptığım şeylerin çoğunda bir aksilik, bir absürtlük yaşarım. Ve tüm bu yaşadıklarım günün sonunda ban kendimi sorgulatırdı. ‘Bunlar neden hep benim başıma geliyor?’ Kabul etmeliyim ki bir dönem bu sorgulama bende özgüven kırgınlığı yarattı. İçine gireceğim her şeyde bir olay olacağına kapıldım ve her başlayacağım iş öncesi, başıma bir şey gelecek korkusu ile gard alarak adım attım. Sonra baktım ki, ‘Bunlar neden hep benim balıma geliyor?’ sorusunun aslında bir anlamı var bunu çok uzaklarda aramamak lazım. Peki nedir? Size biraz anlatayım.

Bunlar neden hep benim başıma geliyor?

Öncelikle şunu söyleyeyim, belalı değilsin ya da uğursuz. Yaşadığın şeyler hayatın sana bir getirisi. Nasıl bir getiri ya öyle? Diye bilirsin. Ama bu getiri, seni sen olma yolunda doğru yola iten süreç aslında. ‘Bunlar neden hep benim başıma geliyor?’ dediğin süreçler, aslında sana ne istemediğini, ne olmayacağını, seni neyin mutlu etmediğini gösteriyor. Yani aslında bir olumsuzluk gibi görünen bu durum, kendini fark etmenin ve oluşmanın bir süreci. Bu oluşma seni oluşturuyor. Seçimlerine yansıyor, düşüncelerine yansıyor, zevklerine yansıyor vb. seni sen yapan süreçte, oluşumunu ‘Bunlar neden hep benim başıma geliyor?’ dediğimiz durumlar tamamlıyor. İçinde bulunduğun bir durum sana bu soruyu sorduruyorsa eğer günün sonunda oradan aldığın şey, ne istemediğin ve bu istemediklerini öğrenmek, farkına varmakta şu an geldiğin senin oluşumunu tamamlayan süreç. Yaa demesi kolay tabi gibi düşünebilirsiniz. Ama ‘Bunlar neden hep benim başıma geliyor?’ dediğiniz durumlara bir bakın ve o durumların size nasıl yansıdığına. Çalıştığınız yerde size bu soruyu sorgulatan ortam nasıl bir yerde çalışmak istemediğinizi, neyi yapmak istemediğinizi size öğretiyor. Ve bir sonraki iş alanınızda istemediklerinizi bildiğiniz için tercihleriniz ona göre oluyor. Size olumsuz gibi görünen birçok şeyi kendiniz için pozitife dönüştürebilirsiniz. Yapmanız gereken sadece sorgulamak ve farkına varmak. Bir düşünün ‘Bunlar neden hep sizin başınıza geliyor?’