Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Sarılarak Çözeceğiz Ulaşım Problemini
Halit Emre Aydın
Sarılarak Çözeceğiz Ulaşım Problemini
18.06.2019 Salı 17:00

Dün akşam malum, büyük tantanaya sebep olan Büyük Buluşma diye nitelendirilen İ.B.B Başkan adaylarının programı vardı.

Herkes açısından beklenti büyük olduğu için hayal kırıklığı da büyük oldu.

Herkes bir dövüş ortamı, 90’lı yılların Amerikan Güreşleri mizanseni bekliyordu velhasıl hem adaylar hem de moderatör İsmail Bey bu kurguya yaklaşmadılar doğal ve doğru olarak.

Şimdi, bu az çok yayını izleyen ya da sosyal medya üzerinden takip eden vatandaşın muttali olduğu bir durum. Peki aslında ne oldu…

Adaylar birbirlerinin kemikleşmiş kitlesinden toz koparacak bir eylemde bulunamadılar, yada herhangi bir aday karşı adaya yarayacak kadar büyük bir gaf yapmadı.

Bazı mahalle arkadaşlarımız hemen kızmasınlar lafın devamı var.

 Zira aklı ile değerlendiren herkes için Binali Bey ile Ekrem Bey arasındaki fark pürü pak aşikar.

Hani şu sosyal medyada yapılan mavi kart, kırmızı kart deneyinde Londra’yı Binali Yıldırım yönetsin ama İstanbul’u Ekrem İmamoğlu diyen çocuk gibi karşımızda dogma ile hareket eden bir güruh var.

Dolayısıyla adaylardan biri ya aslında benim cinsel tercihim diye başlayan bir cümle kurmadıkça bu durum zaten değişmeyecekti.

Velhasıl arada kalan kararsız seçmen ve AK Parti küskünleri için çok mesaj vardı…

- Hemen 150 Kreş yapacağız (E.İ)

- Beylikdüzü’ne 11 Kreş söz verip 1 tane yapmış Ekrem Bey, vaat vermek değil vaadi gerçekleştirmek siyasetçinin kalibresini belirler. (B.Y)

- Partizanlığı sileceğiz (E.İ)

- Partizanlıkla uzaktan yakından alakamız olmadığının ispatı İzmir’e yapılan hizmetlerdir. (B.Y)

- Ulaşımı şunları yaparak daha rahat ve yönetilebilir bir düzleme getireceğiz (B.Y)

- İstanbullular ile kucaklaşarak, bu kentin taksicisini, dolmuşçusunu, Özel Halk Otobüsü işletmecisini, öğrencisini… vs kucaklayarak bu meseleyi çözeceğiz. (E.İ)

Kast edilen sarılarak daha az yer kaplayarak hacmi küçültmek değilse anlamsız aforizma içeren bir lakırdı.

Yahu şu basit 3 mesele üzerine dahi söylenenler ortada iken hala bu Zübük filminden fırlamış Ekrem'i umut olarak gören kararsız vatandaş varsa başımıza gelecek var der geçeriz.

Zira basiret bağlanmasından başka bir tanımlama ile ifade etmek mümkün olmaktan çıkar.

Ha bu arada Kemalist, Laik kardeşler de dünden beri isyanda; bu Ekrem madem AK Partinin milletin hassasiyetlerini gözeten politikalarını devam ettireceğini irticalen, riya ile de olsa söylüyor o zaman biz buna niye oy veriyoruz diye…

İşte aslında gerçek iktidar tam da böyle bir şey.

Milli Teknoloji Hamlesi

Bugün ilk Milli,Yerli Savaş uçağımız olan TF-X in mock-up'ı (birebir ölçü modeli) Paris Airshow'da Sergilenmeye Başladı.

 Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) geliştirdiği ilk milli muharip uçağımız olan TF-X bir çok tasarlanan özelliği bakımından F35 ve üstü segmentlere eş değer bir uçak.

Gurura vesile, yarınlara daha umutla bakmamıza vesile bir haber.

İşte aslında tam da yapmamız gereken devlet olarak da millet olarak da bu ve benzeri girişimleri sürdürmek ve daha da ileriye götürmek.

Özellikle savunma sanayinde İHA, SİHA ve çeşitli alanlarda tüketici ülke olma konumundan üretici ülke olma konumuna evriliyoruz.

Ama geleceğin toplumunun ve dünyanın bilişim ve bilgi üzerine kurulu olduğu gerçekliği ile yerli yazılım (arama motoru, sosyal medya, reklam teknolojileri vb.) alanında da ivedi bir biçimde seferberlik başlatmalıyız…

Milli Yazılım meselesi yapacaksan gel sana yer, vergi indirimi zihniyetinden çok daha öteye gitmeli.

Stratejik planlama ile insan kaynağımız arttırılmalı ve  doğru alanlara kanalize edilerek bu alanda da kendi kendimize yeter hale gelmeliyiz.

İHA, SİHA, Yerli Tank, TF-X ile duyduğumuz gururu yazılım ve bilgi teknolojileri alanında da duyacak gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyoruz.