Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Algımda Bir Ağrı Var
Halit Emre Aydın
Algımda Bir Ağrı Var
03.07.2019 Çarşamba 17:24

Sosyal medya günlük rutinimizde daha fazla mevzi kazandıkça hayat her geçen gün algının gerçeğin önüne geçtiği bir düzleme doğru kayıyor.  

Her sosyal medya platformu farklı bir bağlamda ve amaçla oluşturulan algıların başlangıç noktası oluyor.

Londra’nın en popüler restoranı olarak tanımlanan yerin bir gencin sosyal medya deneyinin (trollemesinin) eseri olması gibi yeni bir olayın ortaya çıkması, bir kare photoshoplanmış fotoğraf ile ya da montajlanmış bir videonun olmayan bir olayı gündemin en üst sıralarına taşıması hayatımızın rutini haline geldi.

Korkutucu olan ve endişe veren ise yalanı satın alanın doğruya itibar edenden kat be kat fazla olması.

Ve dahasında medya unsurlarının da bunları ciddiye alıp araştırmadan yayınlayarak yanlış algıya hizmet etmesi.

En son dün, sadece bizim ülkemizde başlayan bir akımla sosyal medyada bir sürü ilgisiz olayı birbirine karıştırılıp Trump’ı öldürdüler, olmayan Avrupa Güvenlik Konseyini toplantıya çağırdılar, Çin seferberlik ilan etti vs.  

Trump sağ, Avrupa Güvenlik Konseyi diye bir kurum yok, Çin de rutin hayatında.

Biz fanilerin artık sosyal medya da gördüğümüz her olaya balıklama dalmadan önce en azından bir Googlelaması, yabancı dil bilenlerin yurt dışı kaynakları incelemeyi öğrenmesi elzem oldu.

Algılara bu kadar kolay teslim olursak, mabadımızdan donumuzu alırlar haberimiz olmaz.

 

 

Edepsiz mi Edepli mi ?

Bülent Arınç’ı siyasi söylem olarak ve yaklaşımları bağlamında pek te kendime yakın hissetmem. Ama söylediği cümlelerin önünün arkasının kesilerek kurban verilmesine de vicdanım müsaade etmez.

Adam ben özellikle bana tevdi edilen görevle ilgili maddi bir beklentim olmadığını zihnimizin yettiğince hizmet edeceğini söylemiş olmasına rağmen, kendisi bu görevin karşılığında ne alacağımı bilmiyorken bu konu üzerine bilgisizce, cahilce, veri sahibi olmadan edebe aykırı yorum yapanlara haklı olarak edepsiz diyor.  Oluşturulan algı ise sanki bunu sorgulayana ya da sorana edepsiz demiş gibi.

Beyler, bayanlar kumpanyamıza hoş geldiniz kafası ile böyle olur olmadık algı yapmaya devam ederseniz bir gün biri de sizin namusunuz, haysiyetiniz, kişiliğiniz ile algı yapar adalet tecelli etmiş olur. Yol yakınken vazgeçin bu haysiyet cellatlığından.

 

Ya Bir Gün Bizde

Bir toplumun tamamının iyi veya kötü diye tanımlanması ancak cehaletin fiziksel dünyadaki tezahürü olabilir.

Suriyeliler meselesi birçok platformda ve mecrada ilgili ilgisiz kişiler tarafından tartışılıyor, her gün sosyal medyada yeni bir zihinsel operasyonla karşı karşıya kalıyoruz.

Bu operasyonların özellikle başını çeken bir grup var ki akıllara ziyan açıklamalar ve yönlendirmeler ile toplum huzuruna sabotaj yapıyorlar.

Suriyeliler evlerine dönsünler mi tabi ki dönsünler ama evleri gerçek manada güvenli olup hayatlarını suhuletle devam ettirebilecekleri zaman.

Bu noktada hatırlamakta fayda var;

  • Suriye dediğimiz yer 100 yıl öncesine kadar ata topraklarından biri idi ve orda yaşayan kişilerin büyük kısmı hem bizimle aynı dine hem de milliyete mensuplar.

 

  • Bu kişiler yüce Türk milletinin şefkatli kollarına, büyük Türk devletinin güçlü korumasına sığınmışlardır. Ve bir çoğu da Kuzey Suriye’de Mehmetçiklerimizle aynı safta ülkemizin bekası için can vermektedir.

 

  • Biz Kuzey Suriye’ye Suriye için değil kendi sınır güvenliğimiz için konuşlandık.

 

  • Devletimizin Suriye İstihbaratı elemanı olup buradaki toplumsal kırılmalara sebebiyet verme maksadıyla provokasyon yapan kişiler noktasında çok daha etkin ve etkili olması gerekiyor.

 

  • Küfür de kötülükte tek millettir, biz bize sığınana antik Türk mitolojisi anlatan Tarkan filmlerinde dahi sahip çıkan bir geleneğin evlatlarıyız, yanlış yapan varsa devletimize gereğini yapması için yardımcı olalım ama öbür dünyamızın kurtuluşuna vesile olabilecek Ensarlık vazifemizi baltalamayalım.

 

Ay senin, gün senin, dün senin, bugün senin

Gök yıkılmadıkça üstüne, yer yutmadıkça seni

Veren el senin, Rabbine açılan el senin

Kim yıkabilir senin ilini, kim yok sayabilir töreni

 

 Twitter: @halitemreaydin