Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
28/15
Halit Emre Aydın
28/15
13.07.2019 Cumartesi 17:39

15 Temmuz Hain darbe girişiminin ardından tam 3 yıl geçti. 251 Yiğit vatan evladı şehit oldu, binlercesi gazi. Üzerine söylenecek çok söz var, çok da söylenen.

Ama bu ortamın oluşması, bu hainlerin bu cürete nasıl eriştikleri ve dindar vatandaşları tam manasıyla nasıl kandırabildikleri kimse tarafından yeterince geriye giderek izah edilmedi.

15 Temmuz’da yaşanan kalkışmanın ilk briketleri 28 Şubat sürecinde yerleştirilmişti.

Herkes askerin MGK toplantısında Hükümetle yaşadığı krize odaklanırken aslında herkesin dikkatini çekmesi gereken bir husus nedense hiç dile getirilmedi. MGK'da askerin o gün ki hükümetin Refah Partisi kanadına “Ayar” vermesini Doğru Yol Partili Milli Savunma Bakanı istemiş, MGK öncesi ve sonrasında da medyaya verdiği beyanatlarla hükümeti açık hedef haline getirmişti. O bakanın adı Turan Tayan’dı ve aşağıdaki fotoğrafta bugün hepimizin içinden en galiz hakaretleri geçirten o kişi ile samimi bir şekilde yan yana.

 

28 Şubat memleketin dindarlarının ağzında Allah lafsı olan herkesi umut olarak görmesinde, müraice de olsa hassasiyeti olduğunu ifade edenlere can diye bakıp ve desteklemesine sebep oldu. Ve ne enteresandır ki o süreçten asgari hatta neredeyse hiç zarar görmeden aksine alabildiğince geniş kitleye ulaşarak güçlenip çıkan tek yapı FETÖ oldu. Şimdi ben bütün bu yaşananlar ışığında soruyorum;

Bunların sadece tesadüfün sonucu olmadığını düşünmek çok mu kötü niyetlilik.

Yaşananlardan doğru dersleri çıkarmaz isek tarihin tekerrür çemberinden kurtulamayız.

Erol Ağabey, Abdullah Kardeşim, Halil Ağabey, İsmail Ağabey, İlhami Hocam ve nice vatan, millet, dava uğruna şehadet şerbetini içmek nasip olan baş tacı kardeşlerimiz. Rabbim bizi size ve feda ettiklerinize layık olmayı nasip etsin.  

 

Bir İstanbul Beyfendisi

Çocuk yaşta bir bahçenin içerisinde, bir aile meclisinde samimi ve halisane tavsiyelerini dinlemek nasip olan ve elini öperek tanıştığım, zaman zaman ziyaret edip, yada rastlaştığımızda çokça kez feyz aldığım, camiamızın nasıl entellektüeller yetiştirmesi gerektiğinin canlı örneği, nezaket, fikir ve kalem Ehli Üstad Mehmet Şevki Eygi Rahmeti Rahman’a Kavuştu.

Bildiğimiz, alıştığımızın dışında ve ötesinde nezaketi ve üslubu, insanı hayranlığa ve muhabbete gark eden derinliği ve birikimi ve uzun ömründe zerrece doğrultusundan sapmayan karakteri ile mühim ve örnek bir şahsiyetti. Rabbim mekanını cennet, makamını ala eylesin.

Bu vefatın ardından sosyal medyada bazı densiz ve mendeburların reaksiyonlarını görünce şu şekilde dua ettim,

Allah’ım bana da böyle bir şecaat, teslimiyet ve dava şuuru ver. Ver ki dinine düşman ne kadar zelil varsa ölümüm onlara bayram olsun.

 

S400 vs Duş Başlığı

Duştan yeni çıkanların, vatanı ilk anda terk eden hainlerin, iş bilmez iş birlikçilerinin ve millet düşmanlarının birbirine karışan uğultusu arasında S400’lerin ilk teslimatı yapıldı.

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi; vatanın savunması, ülkenin akıbeti ve bekası söz konusu olduğunda ne Amerika ne başkası fark etmez dik durmak gibi bir sorumluluğumuz ve bu sorumluluğu ifa edecek asaletimiz var.

Peki şimdi ne olacak;

Amerika bizi F35 programının dışına atacak biz de ona bizi bu patlak programın içinde kalmak zorunda bırakmadığı ve zarar görmeden bizi bu mezbele işten kurtardığı için teşekkür edeceğiz. Bir iki yaptırım lafı dolanacak, biraz ekonomimizle oynamaya çalışacak sonrası malum, el mahkum sırt gardiyan oturup bizimle anlaşacak.

Biz Ne Yapmalıyız,

En ivedi biçimde geçiş dönemi için 5. Nesil alternatif bir muharip uçak filosu edinmeli ve kalıcı vadede hızlıca TFX’i seri üretime girecek hale getirmeliyiz.

 

O ÖKÜZÜ BU SEFER VERMEDİK !

Twitter : @halitemreaydin