Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Trabzonspor Kaptanı Cemil Usta Öldüğünde Cebinde 5,75 Kuruş Vardı
Dr. Ömer Aydın
Trabzonspor Kaptanı Cemil Usta Öldüğünde Cebinde 5,75 Kuruş Vardı
16.03.2020 Pazartesi 16:40

Trabzonspor'un efsane kaptanlarından, Anadolu futbolundaki devrimin başkahramanlarından adı Süper Lig'in 2019-2020 sezonunda yaşatılan Cemil Usta; nam-ı diğer Dozer Cemil’in 15 Mart 2003 de aramızdan ayrılışının 17. Yıldönümü.

Kendisine Allahtan rahmet diliyorum.

Anadolu'da bir devrim yapan Trabzonspor'un şampiyonluklarla dolu mazisinin en önemli aktörlerinden biri kuşkusuz Cemil Usta’dır.

Cemil Usta 1 Ocak 1951 yılında Trabzon'da dünyaya geldi.

1967 yılında Trabzon'un Gençlerbirliği takımında futbola başladı. Burada üç sezon top koşturan Cemil, o dönem 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Trabzonspor'a transfer oldu.

1973-74 sezonunda Karadeniz ekibinin 1. Lig'e çıkmasında önemli pay sahibi olan Cemil Usta'ya sezon sonu efsanesi olacağı kulübün kaptanlık pazubandı verildi.

Trabzonspor kaptanı olarak 1. Lig'de (bugünkü Süper lig) iki şampiyonluk yaşayan Dozer Cemil, hem takımın sembol oyuncularından biri olmayı başarmış, hem de takımın en önemli oyuncusu olmuştu.

1976-77 sezonunda Trabzonspor'un dünya devi Liverpool'u sahasında 1-0 mağlup ettiği müsabakadan penaltıdan attığı golle takımını galibiyete taşımış ve kulübün tarihine adını yazdırmıştı.

1978-79 sezonunda artık 32 yaşına basan Dozer Cemil'i yaşlandığı gerekçesiyle kulüp başkanı Şamil Ekinci satış listesine koydu.

Cemil Usta, Rizespor'dan aldığı ve reddettiği transfer teklifi üzerine, "Ben Trabzonspor'un kaptanıyım. Başka bir kaptanın arkasından nasıl sahaya çıkarım."deyip, transferi reddederek futbolu bırakmış, tarihe not düşmüştür.



Yüreğini sahaya koymanın ustasıydı o. Cemil Usta yazıyordu nüfus kağıdında. Gönüller de ise; Dozer Cemil, Kaptan Cemil ve Takoz Cemil yazılıydı.

Ellerinin üstünde sayısız kupa havaya kalktı. Ama onun insanlığı ve alçak gönüllüğü hiç havalanmadı.

Trabzonspor sevdasıyla sahaya çıkar, Avni Aker'in çukurlarını bile ezbere bilen bir dozer gibi mücadele ederdi sahada.

Dakika 61' Hüseyin Tok'un, istikrar abidesi Turgay'ın, Necati’nin, Kadir’in, sessiz kahraman Bekir Barçın'ın, asker Mehmet Cemil'in, joker Ali Yavuz'un, Cosmos Engin'in, Tuncay'ın, Gol Kralı Necmi Perekli'nin, 'Rüzgarın Oğlu' Ali Kemal'in, Futbol dünyasının yüz akı Şenol Güneş'in kaptanı Dozer Cemil’di o.



Kupanın her türünü kaldıran ellerini, Liverpool'un Clemence'ini ters köşeye yatıran ayaklarını, paraya pula çevirmediği gözlerini, o koca gövdenin içine sakladığı mangal yüreğini, Trabzon’un kaptanlığına ne de çok yakışan vakarını unutmak mümkün mü?

İlk Milli maçına 22 Eylül 1976 yılında Bulgaristan ile oynanılan 2-2 beraberlikle sonuçlanan özel maçta formasını giyerek çıkan Cemil Usta, bu maçtan üç hafta sonra oynanılan İrlanda maçı ile de son kez Milli formayı terletmiştir.

2000 yılında felç geçirmiş ve 2003 yılında evine gittiği sırada kalp krizi geçirerek 52 yaşında hayatını kaybetti.

Hayatını kaybettiği zamanlarda Dozer Cemil'in maddi durumunun çok kötü olduğu, öldüğünde cebinde 5 lira 75 kuruş olduğu söylenir.

Cemil Usta, Trabzon'da İskenderpaşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Boztepe mezarlığına defnedildi.

Katkılarınız için teşekkürler haber61.

KENDİSİYLE İLGİLİ KIYMETLİ BİR ANIMI SİZİNLE PAYLAŞARAK BİTİREYİM;

YIL 1973. YAZ TATİLLERİNDE O ZAMANA GÖRE MODERN BASKÜLÜMLE (ŞİMDİKİ BANYO BASKÜLÜ) KANTARCILIK YAPIYOR, HER İNSAN TARTISINDAN 50 KURUŞ KAZANARAK AİLE BÜTÇESİNE KATKIDA BULUNUYORDUM.

DOZER CEMİL'İ ANTREMANDAN SONRA, ZAĞNOS KÖPRÜSÜNÜN BAŞINDAKİ EVİMİZİN ÖNÜNDEN GEÇERKEN HER SEFERİNDE BASKÜLÜMLE TARTIYORDUM.

PARA VERMEYE KALKINCA DA "PARAMI 1.LİGE ÇIKARAK ÖDEYECEKSİN" DİYORDUM.

O YIL 1. LİGE ÇIKTIK. BORCUNU ÖDEDİ.

ADAM GİBİ ADAMDI.

ALLAH RAHMET EYLESİN.

GEZEGEN MEHMET İSYAN EDİYOR;

“Sayın İmamoğlu’na sorduğum soru; “PKK ile kol kola olan HDP ile neden kol kolasınız?” sorusuydu. Bu sorunun hiç bir yerinde Kürt halkına terörist iması yok. Kendisi sorumu kasıtlı olarak çarpıtarak; “Sen Kürt’lere terörist diyorsun” diyerek beni hedef gösterdi.”



MEHMET KARDEŞİM;

BU OPORTÜNİST MAHLUKATIN NASIL BİRİ OLDUĞUNU BİLMİYOR MUSUN DA ÜZÜLÜYORSUN?
BUNUN HAYATI, DEMAGOJİ, TAKIYYE, YALAN, SAPTIRMA, RİYA...

BU TİPLERİ ADAM YERİNE KOYARAK TEZVİRATLARINI YAYMASINA ALET OLMAMAK EN İYİSİ.
OLAN OLDU, TAKMA KAFANA

SAYILMAZ İSMAİL

Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz: ''İran bile cuma namazını yasakladı, biz neden yasaklamadık ''diye sosyal medyayı yıkıyor.

OĞLUM İSMAİL

MUHALİF BAŞKA, NAMUSLU MUHALİF BAŞKA, KRİPOTU MUHALİF BAŞKA, KAFİR MUHALİF BAŞKA, MUNAFIK MUHALİF BAŞKA, ŞEREFSSİZ MUHALİF BAŞKA,

SEN HANGİ KATEGORİDESİN İSMAİL?

ŞAŞTIM KALDIM

GERGERLİOĞLU

HDP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ Ömer Faruk Gergerlioğlu “KORONA SALGININDAN DOLAYI TÜM TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER TEDBİREN SALIVERİLSİN KAMPANYAYA İMZA VER” DİYE SOSYAL MEDYADA KAMPANYA YAPIYOR.



HEM İMAM HATİPLİ, HEM GÖĞÜS HASTALIKLARI UZMANI DOKTOR, HEM DE HDP MİLLETVEKİLİ "TÜM TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER TEDBİREN SALIVERİLSİN" ÖNERİSİNİ KARŞISINDA, İMAM HATİPLİ BİR DOKTOR OLARAK UTANIYORUM.

AMACI PKK VE FETÖCÜLERİ SALIVERDİRMEK. HEM DE TEDBİREN.
YERSEN.

YEMEDİK SİYASİ UZANTI GERGERLİOĞLU

AĞIRALİOĞLU BURAYA GEL

Türk Yurdu’nda her şey ilkeli olmalıdır. Öyle yaparsanız, insanlar “dostlukları zaten sarsılmazdır, düşmanlıkları bile iyidir." derler.

"Milletvekili geçişlerinde herkes kalbine ve vicdanına itimat etsin. Kalbinize danışın. Doğruyu, yanlışı, millet hayrına olanı orası söyler.” diye yakınan İYİ PARTİ sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nu teselli etmeye çalıştım.



“YANLIŞ PARTİ POLİTİKA VE UYGULAMALARINIZLA MİLLETVEKİLLERİNİ KAÇIRIN, SONRA DA BÖYLE SİTEMLİ FELSEFE YAPIN.

OLMUYOR HEMŞEHRİM YAVUZ BEY OLMUYOR.

YİNE TELEVİZYONLARA ÇEŞİT ÇEŞİT ADAMLARINIZ ÇIKIYOR. YİNE TELEVİZYONLARDA KESTİLER SENİ.

SEN NE ZAMAN BİZE GELİYORSUN?”

YİNE MBS

Muhammed Bin Selman bir kaç ay önce ayağını & eteğini öptüğü eski Veliaht Muhammed bin Nayif'i dün vatana ihanet suçuyla gözaltına aldırdı. Nayif’in hayatından endişe ediliyor. Rahmetli Cemal Kaşıkçı’nın akibetine uğramaz inşallah.

VELİAHTLAR TARİHİ, MUHAMMED BİN SELMAN KADAR MÜNAFIK, HAİN, ENTRİKACI VE YALANCI BİR VELİAHTTAN BAHSETMEZ.

KARANTİNA

"FAHRETTİN BEY BAKANIM,

BİZİM İNSANIMIZI KENDİ İNİSİYATİFİNE BIRAKIRSANIZ,NE OLACAĞI BELLİ. NASİHAT DIŞINDA BAŞKA USULLERE DE BAŞVURULMALI. KAFİLE BAŞKANLARI, REHBER HOCALAR AKTİF ROL OYNAMALI, HATTA 14 ZORUNLU KARANTİNAYA BAŞVURULMALI.

SALGIN ŞAKAYA GELMEZ.

Umreciler ve yurt dışından dönenler zorunlu karantinaya tabi tutulamalı. Buna mecbur kalacağız anlaşılan. Geç olmadan karar verelim” DİYE YAZDIM.

GECE YARISI GELEN UMRECİLER ANKARA’DA YURTLARDA KARANTİNAYA ALINDI.

UMRECİ YAKINLARINDAN BANA BİR SALDIRI BİR SALDIRI.

ARKADAŞLAR,BEN DEDİM DİYE UMRECİLER KARANTİNAYA ALINMADI. DEMEK Kİ FAHRETTİN BEY BAKANIM DA BİZİM GİBİ DÜŞÜNÜYORMUŞ. AKLIN YOLU BİR .

OF DEMEYELİM

Annem yaşı sebebiyle evden çıkmamıyor. İhtiyaçlarını öğrenip ,götürdüm.
Uzak duralım falan deyince yüzü düştü tabi, tavır aldı. Bunun bizi değil onu korumak için gerektiğine ikna edene kadar canım çıktı.

İNSANOĞLU YAŞLANDIKÇA ÇOCUKLAŞIYOR.

İNANCIMIZ GEREĞİ "OF" DİYEMİYORUZ.

SORUN YOK.

YETER Kİ ALLAH SAĞLIKLI UZUN ÖMÜR VERSİN.

İLBER HOCA

Prof.İlber Ortaylı, koronavirüs salgını nedeniyle marketlerde,eczanelerde yaşanan çılgınlığı, görgüsüzlük ve yağma olarak tanımladı.

"Cehalet desek, bunların bazıları hepimiz kadar diplomalı bize akıl öğretiyorlar. Allah akıl versin."

TAHSİL CEHALETİ ALIR, AÇ GÖZLÜLÜK BAKİ KALIR, HOCAM.

DÜN SOSYAL MEDYADAN YAZDIM.

YALOVA’DAN HABER VAR

Süleymancılar Yalova'da 45 bin liraya oylarını sattıkları CHP adayı Vefa Salman, görevden alınınca, parayı Süleymancılardan geri istemiş.

Süleymancıların lideri Alihan Kuriş ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun araya girmesiyle olay tatlıya bağlanmış.

Para gelecek seçime avans sayılacakmış.

Twitter: @dromeraydin