Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Mescid-i Aksa'yı Bağrında Saklayan Ehl-i Kitab'ın Kutsal Kenti; Kudüs
Dr. Ömer Aydın
Mescid-i Aksa'yı Bağrında Saklayan Ehl-i Kitab'ın Kutsal Kenti; Kudüs
29.01.2020 Çarşamba 09:54
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında, tek taraflı, skandal Ortadoğu barış planını açıkladı.

Trump, konuşmasının başında, bunun yüzyılın anlaşması olduğunu, Ortadoğu barış planı kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini duyurdu.

ABD'nin bu sözde Orta Doğu barış planı ölü doğmuştur. Bu plan, Kudüs’ün statüsünü kavramaktan uzak bir girişimdir ve sonuçsuz kalmaya mahkümdur.

İsrail'in Filistin’i ablukaya alıp, yutmasına yönelik bu çabalar tehlikeli sonuçlara yol açacaktır.

Filistin’de barış ortamının tesisi yerine, gerilimi tercih etmek, yüzyıllar boyu daha kayıp demektir.

Filistin’in geleceği kilometrelerce uzaktan, sözde barış planlarıyla çizilemez. Bu girişim, tarihe kara bir leke olarak geçecektir.

Donald Trump'ın açıkladığı sözde barış planı, Filistin davasını tasfiye etme projesidir.Filistin’liler, bu planı başarısız kılmak için gerekeni yapacaklardır.

Trump, teklif ettiğin, yüzyılın anlaşması değil, olsa olsa yüzyılın hukuksuzluğudur.

Filistin halkı ve toprakları parayla satın alınamaz.

Hayır, Trump. Kudüs, İslam dünyasının kalbidir, göz bebeğidir, nefesidir.

Kudüs daima bizim kırmızı çizgimizdir.

Filistin bağımsız bir devlettir. Kudüs özgür Filistin’in başkentidir.

Kudüs, miracın kapısı, insanlığın ortak mirası, tüm insanlığın ortak kutsalıdır.

Kudüs İslam ümmetinin gözünün ışığıdır.

“Biz kitapta İsrail oğullarına şu hükmü de bildirdik: Siz ülkede iki defa fesat çıkaracak ve açık zorbalıklar yapacaksınız. Onlardan birincisinin vâdesi geldiğinde, kuvvet ve şiddet sahibi olan kullarımızı sizin üzerinize musallat ederiz.

Sonraki taşkınlığınızın vakti geldiğinde, kederinizden suratlarınız asılsın, daha önce girdikleri gibi yine Mescide girsinler ve ele geçirdiklerini mahvetsinler diye başınıza düşmanlarınızı musallat edeceğiz. Bu yerine getirilmesi gereken bir sözdür." (İsra Suresi)

Mescid-i Aksa’nın da, Kudüs’ün de sahibi Allah’tır. Allah’tan başka galip olan da yoktur.

Trump’ın, İsrail’le yasak aşk yaşayan, daimi işbirlikçileri olan körfez-Arap ülkelerinin ekonomik ve siyasal desteğiyle dayattığı bu plan, tarihin çöplüğünde yerini almaya mahkümdur.

Kudüs giderse, Medine'yi koruyamayız. Medine giderse, Mekke'yi koruyamayız. Mekke giderse, Kâbe'yi de kaybederiz. Unutmayın Kudüs demek, İstanbul demektir, İslamabat demektir, Medine demek; Kahire, Şam, Bağdat demektir

Önce sokak gösterilerini kutsadılar, Arap Baharı diye pazarladılar, halkın sokağa inişini herkese alkışlattılar. Irak Suriye, Libya gözümüzün önünde yok oldu. Gelinen nokta; Kudüs İsrail’e başkent.

Kudüs davası Filistinde bulunan bir avuç Müslümanın davası değildir. Tüm Müslümanların davası, kanayan yarası olmalıdır.

Kudüs, Peygamber'imizin müslümanlara emanetiydi. Peki ey müslüman, emanetine bile sahip çıkamadığımız bir peygamber'den, mahşer günü nasıl şefaat dileneceğiz. ?

“Kudüs özgür olmadıkça, bana gülmek haram olsun” diyen Selahaddin Eyyübi’nin torunları orda mısınız?

Twitter: @dromeraydin