Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Lafla Peynir Gemisi Yürümüyormuş
Dr. Ömer Aydın
Lafla Peynir Gemisi Yürümüyormuş
28.01.2020 Salı 09:50

Ankara'da, Çankaya Belediyesi işçileri, haklarını alamadıkları gerekçesiyle, belediye binasını işgal ederek. Belediye Başkanı Alper Taşdelen'i protesto etmişler. İstedikleri zammı almak için toplanan DİSK'e bağlı işçiler,“Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları atarak yönetime tepki göstermişler.

Kılıçdaroğlu Kemal Bey, neler oluyor? Verdirsene bu garibanların hakkını. CHP’nin yönettiği belediyelerde herkes hakkını alacaktı hani? Lafla peynir gemisi yürümüyor değil mi?

HAYIRLI OLSUN GÖZ GÖZ

Göztepe, Pazar günü BJK karşısına kendi evinde, açılışı yeni yapılan Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda çıktı.

Açılışta, kapalı tribünün üzerine, Türk Bayrağı ile Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterlerinin yanına, stadın temelini atan dönemin Başbakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın posteri de asılmıştı.

Teşekkürler Göztepe, teşekkürler Mehmet Sepil.Vefa’nın sadece İstanbul’da bir semt olmadığını hatırlattığınız için.

ÖZGÜR ÖZEL BEY, LÜTFEN ÜZÜLMEYİNİZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa Yunus Emre İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, “ Birlikte yol yürüdüğümüz, siyaset yaptığımız bir arkadaşım beni aradı, ‘Delege listesinde ismin yok’ dedi, ‘Listeler soy isme göre hazırlanmıştır, bir daha bak’ dedim, yine olmadığını söyleyince,‘Canları sağ olsun’ dedim. Beni en çok üzen, mahalle delegesi seçiminden yarım saat sonra, Takvim’e, A Haber’e manşet olmaktı.

Ben ne kadar fikir ayrılıklarımız olursa olsun partimi Takvim’e, A Haber’e, Yeni Akit’e manşet yaptırmadım. Yandaş medya ağzından köpükler saça saça bu haberleri yayınlarken, ben mecliste konuşmaya hazırlanıyordum ki, AKP Grup Başkanvekili döndü, ‘Ya sen ne konuşuyorsun, delege seçimlerinde mahalleden delege bile seçilememişsin’ dedi. Düşünebiliyor musunuz?”

Özgür Özel, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Manisa Büyükşehir ve merkez iki ilçenin İYİ Parti’ye bırakılmasıyla da ilgili olarak, “MYK’daki herkese sorun, İYİ Parti ittifakında Manisa’nın verilme sürecinde, bu kardeşiniz ömründe bir kere MYK’da gözyaşı döktü, konuşmasını tamamlayamadı” dedi.

CHP’nin prensi Özgür Özel’in hangi başarısızlığına üzülelim? Manisa Büyükşehir ve merkez iki ilçenin İYİ Parti’ye bırakılmasını engelleyememesine mi, mahalle delegesi seçilememesine mi?

DURUN, KAVGA ETMEYİN, SİZ KARDEŞSİNİZ !

Baştan söyleyeyim; Bu yazıda adı geçen Şamil Tayyar, Burhan Kuzu, Hidayet Vahapoğlu, İzzet Ulvi Yönter , Mevlüt Karakaya, Erkan Akçay, Hüseyin Sözlü ve Behiç Çelik isimli siyasetçilerin hiç birisiyle tanışıklığım,özel hukukum, akrabalık bağım yoktur.

Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası, AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar, twitter hesabından yaptığı paylaşımda; "Deprem gibi doğal afetlerde kriz yönetme ve koordinasyon becerisi önemli. 1999 depreminde çöken devlet, bu kez ayakta. Sınırlı sayıda provokatörü saymazsak, iktidarı, muhalefeti birlikte. Allah birliğimizi daim kılsın." ifadelerini kullandı.

Yine AK Parti’li Burhan Kuzu ise, "Sırf muhalefet yapmak için, insanların acısı üzerinden siyaset yapanlar var. Bunun adı vicdansızlıktır. Allah’a havale ediyorum. 17 Ağustos depremi sonrası, dönemin Ecevit hükümeti, depremzedeler için gelen yardım paralarıyla memur maaşlarını ödemişti. Unutmayalım." şeklinde tweet attı.

Buraya kadar anormal bir durum yok gibi duruyor. Ama kazın ayağı hiç de öyle durmadı.

1999 depremi sırasında koalisyon hükümetinde olan MHP yetkililerinden bu paylaşımlara yağmur gibi tepki geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, ”Bir yerlere mesaj verip, ilişkini düzelteceksen bile vicdanlı ol. Bu deprem o deprem değil, mukayese edilemez. Devlet çökmedi. 100 yılın felaketi, dünyanın gıpta ettiği şekilde yönetildi” diyerek Şamil Tayyar’a yüklendi.

Bir başka MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ise, “Zor ve acılı günlerde yalanlarla sinirleri geriyorsun. Ayıp! Depremi siyasileştirmek acziyet ve art niyetliliktir. 1999’da Devlet Bahçeli vardı, unutma ki, o varken devlet zaten çökmezdi” ifadelerini kullandı.

Diğer MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da Şamil Tayyar’ı eleştirerek, “Devlet, millet üzerine kurulu bir organizasyon, yani tüzel bir varlık olup seçilmiş hükümetlerce sevk ve idare edilir. Teminatı Asil Türk Milleti’dir. 15 Temmuz bunun en son örneğidir. ‘Çöken devlet’ talihsiz bir ifade olmuş. Devlet 1999’da ayaktaydı, bugün de öyle “ifadelerini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, Burhan Kuzu’ya, “Sayın Burhan Kuzu, 1999 depremi üzerinden siyaset yapma huyunuz nüksetmiş, ayıp etmişsin. ‘Deprem yardım paralarıyla maaşlar ödendi’ ifadeniz doğru değil, uyduruk bir itham. Bu yalanlardan ne umuyorsunuz?” diye seslenirken, Şamil Tayyar’a ise, “Yalan söylüyorsun, 1999 depreminde devlet dimdik ayaktaydı ve dünyaya örnek bir çalışma gösterdi. Bugün provokasyon yapan sınırlı sayıda kişilerden bir farkın yok” dedi.

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü de Kuzu için, “Türkiye'nin en hafif meşrep profesörü. Bir taraftan deprem üzerinden siyaset yapanları eleştirip aynı pişkinliği kendisi yapıyor, 99 depremi üzerinden. Bir Ülke büyük bir felaketi nasıl nasıl atlatabilir sorusuna verilen en başarılı cevaptır 57. Hükümetin 1999 daki dirayeti” derken , Şamil Tayyar’a “Şamil ne düşük adamsın. 99 Marmara depremi ile kıyaslamaya utanmıyor musun. Nasıl büyük bir felaketti. 1998 Ceyhan depremi bile daha büyük bir felaketti. Ne konuşuyorsun ya pes yani” dedi.

İYİ PARTİ İçel Milletvekili Behiç Çelik de tartışmaya katılarak “1999 depreminde çöken devletti diyorsun.Bu tez doğru değil.O zamanki hükümet çok hızlı önlemler alarak, onca operasyonel girişimlere rağmen yıkımdan başarıyla çıkmasını bilmiş, kısa zamanda yaraları sarmıştı.” şeklinde Şamil Tayyar’a cevap yetiştirdi.

Yukarıdaki zevatın haklı, haksız iddia ve cevaplarının değerlendirilmesini, 1999 yılındaki o kara günleri yaşayanların takdirine bırakıyorum.

Ama kafama takılan bir konu var;

MHP’lileri anlıyorum. Abartsalar da, kendilerinin de içinde bulunduğu 57. Hükümeti savunmak haklarıdır. İyi ama, İYİ Parti’li Behiç Çelik’e ne oluyor? Vicdan mı yapıyor, MHP’ye göz mü kırpıyor?


Twitter: @dromeraydin