Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Bayrağımıza Uzanan Eli Kırarız
Dr. Ömer Aydın
Bayrağımıza Uzanan Eli Kırarız
31.01.2020 Cuma 10:09

Brüksel'de düzenlenen AP Genel Kurulu'nun "Yunan Adalarında İnsani Durum" başlıklı oturumunda, bölgedeki göçmenlerin durumu ele alınırken, Yunanistan'ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin eski üyesi bağımsız AP milletvekili Lagos,

"Kimsenin burada Yunan vatandaşlarının durumunu konuştuğunu duymuyoruz. Herkes göçmenlerden bahsediyor, Yunan vatandaşlarının hakları ne olacak? Yunan vatandaşlarının yüzde 70'i yasa dışı göçe karşıdır, halkımız göçmenler tarafından saldırılara uğruyor. Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk Bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır."şeklinde konuşup, kağıttan yapılmış Türk bayrağını yırtarak, büyük bir provokasyona imza attı.

Irkçı Lagos'un, faaliyetleri nedeniyle Yunanistan'da iki kez tutuklandığı belirtiliyor.

Yunanistan'daki terörle mücadele birimince gözaltına alınan Lagos'un, 2019'da, 2013'te işlediği saldırı suçundan dolayı da 8 ay hapis cezasına mahkum edildiği vurgulanıyor.

Lagos'un 2013'te Atina'da öldürülen faşizm karşıtı müzisyen Pavlos Fissas davasında da ismi geçiyor.

Lagos, geçmişte aynı zamanda şantaj, haraç toplama, kadın ticareti, çek senet tahsilatı ve ruhsatsız silah kullanmakla da suçlanıyor.

Ahlaksız, alçak, köksüz, soysuz, şereften nasibini almamış, husumet ve ihanet nöbetine girmiş, pislik cüsseli bu rezil, soytarı, ırkçı kuduz Yunan köpeğinin Türk bayrağına musallat olması, kalleş ve kirli elleriyle şerefli Türk bayrağını yırtması, namertçe bir provokasyondur.

Bayrak millettir, devlettir, egemenliktir, milli kimliğin alamet-i farikasıdır. Ay yıldızlı bayrağımız, rengini şehit kanından alan bağımsızlık sembolümüzdür.Türk bayrağı, Türk Milleti’nin itibarını, istikbalinin kutlu iradesini temsil etmektedir.

AP’de bayrağımıza saygısızlık yapan faşist Yunan milletvekili sadece kendi karaktersizliğini göstermiştir. Şanlı bayrağımızın temsil ettiği şerefi anlaması mümkün olmayan ırkçı ve zehirli kafaların yaptığı saygısızlık, bayrağımıza asla zarar veremez.

Rahmetli vatan şairi Arif Nihat Asya’nın;

Tarihim, şerefim,şiirim, her şeyim;

Yer yüzünde yer beğen.

Nereye dikilmek istersen;

Söyle, seni oraya dikeyim!" şeklinde seslendiği bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, pislik bedenlerini denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı beyinsizler hatırlamaktadır.

Herkes kendine yakışanı yapar. Yunan bayrak yırtar, Türk milleti bayrağını yükseltir. Yunan zulmünün, zilletinin bayrağımıza hakareti ve düşmanlığı, kararmış vicdanlarının bir göstergesidir.

Türk Milleti’nde Asalet ve ahlak vardır, önüne serilen bayrak düşman bayrağı da olsa çiğnemez, çiğnetmez. Atatürk, 10 Eylül 1922'de önüne serilen Yunan bayrağını çiğnememiş, bayrağımıza saygısızlık yapan Yunan Kralı Konstantin'in aşağılık durumuna düşmemişti.

Serseri Yunan milletvekili ders almak istiyorsa; karanlık geçmişine ve işgalci dedelerinin acıklı akıbetine bakmalıdır

AP kürsüsünde kağıttan bayrağı yırtan densiz, bu aşağılık davranışıyla, Kurtuluş Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı'nın Yunan Milleti’nin alt benliğinde yarattığı tahribatı silemeyecektir.

Bağımsızlık ve egemenliğimizin sembolü bayrağımız; onur ve gururla, ebediyete kadar her yerde şerefle dalgalanacaktır.

Türk Milleti ve onun temsilcileri her yerde, AP'de kirli elleriyle bayrağımıza saldıran çaresiz, şımarık palyaçolara, Al Sancağımızın asilliğini ve gücünü göstermeye devam edecektir

Avrupa Parlamentosu’nun, bu tür ırkçı ve faşistlerin İslam düşmanı ve Türkiye düşmanı siyasetçilerin gösteri merkezi olması vahim bir durumdur. AP demokrasiyi geliştirmek yerine ırkçılara teslim olmuş, Avrupa değerlerini yok etmek isteyenlerin adresi haline gelmiştir.

Avrupa'nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilecektir. Avrupa, İslam karşıtlığı ve ırkçılığa artık dur demelidir.

Yunanlı serseri Lagos'a tepki göstererek, "Bu üzücü hadiseyi hiçbir gerekçe haklı kılamaz" diyen AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, bayrağımızı yırtma cüretinde bulunan bu palyaço hakkında AP’nin gereken tüm siyasi ve cezai tedbirleri acilen almasına öncülük etmelidir.

Twitter: @dromeraydin