Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Bahar Kalkanı Harekatı ve Kaşarlar
Dr. Ömer Aydın
Bahar Kalkanı Harekatı ve Kaşarlar
02.03.2020 Pazartesi 09:49

Bahar Kalkanı Harekatı başladı. Rabbim Mehmetçiklerimizi korusun ve gayretlerini zaferler taçlandırsın.

İHA, SİHA, EBABİL ve WHİTE ANGEL (Rabbimin inananların yardımına gönderdiği ‘Beyaz Melekler’ demektir.Havalı olsun diye böyle yazdım.) gibi sıra dışı desteklerimizle inşallah zafer bizimdir.

Önce Kemalistlerin sonra FETÖ'nün mahvettiği bir ordudan, siyasi otoritenin emrinde büyük bir operasyonu başarıyla yürüten bir orduya. Harika bir gelişme. Katkısı olanlara, cephede savaşanlara, şehit düşen kahramanlara, ailelerine ve tüm milletimize teşekkürler.

Türkiye’nin kararlı tutumu ve sınırları açması kartı batıyı telaşlandırdı. BM, NATO, Rusya ve ABD oyalama taktiklerine devam ediyorlar.

Suriye’de geri adım atarsak. çatışmayı önce sınırımıza, sonra içeriye taşırız. Bulunduğumuz noktadan daha ileriye giderek etrafımız temizleyip, Halep’te kontrolü sağlamamız gerekir.

Şam’ı da hedeflemeliyiz. Emevi Camii’nde namaz kılmaktan bahsetmiyorum.Esed, Şam’da ağabeylerinin himayesinde hüküm sürdükçe, Suriye’ye barış gelmeyecektir.Yılanın başı ezilmelidir.Kuyruğu zedelenen yılan daha da tehlikelidir.

Suriye'deki rejim muhalifleri, TSK'dan güç alarak, Suriye'nin her yerinde rejim ile çatışmaya başladılar. Hedeflerinin Şam olduğunu açıklıyorlar. Kendilerine güven geldi. Esad'ın beli kırıldıkça, Kuzey Ortadoğu'da taşlar yeniden karılacaktır.

Türkiye’nin, batıya göç edecek mülteciler için baraj-set oluşturmak gibi bir görevi yoktur. Batı her konuda olduğu gibi mülteciler konusunda da samimi ve dürüst davranmamış, verdiği hiçbir sözü tutmamıştır.

12 Eylül’ün, 28 Şubat’ın, 15 Temmuz’un ve terör örgütlerinin arkasındaki ülkelerle aramızda bölge politikaları yönünden de derin bir güvensizlik vardır.

PKK-PYD’nin arkasında kim var? Bunları eğiten-donatan kim? Bunlar yardım ve yataklık edenler NATO'daki müttefiklerimiz değil mi?

Batılı ya da bölge dışı devletler bölgede krizi sona erdirmek için değil, krizi sürekli kılmak için vardır.

Ne ABD, ne Rusya, ne İngiltere, ne AB, ne NATO’nun ve ne de bunların tetikçisi, işbirlikçisi diğer ülkelere güvenerek strateji geliştiremeyiz.

Klavuzu karga olanın burnu tuvalette kalır.

Bundan sonra bölgede ve Türkiye’de, kendi iç işlerimizde hiçbir şey eskisi gibi olmamalıdır

Yeni bir başlangıç yapmalıyız.. Böyle devam edemeyiz.

İri ve diri olabilmek için BİRLİK olmalıyız.Yer yüzündeki bütün erdemli insanların, ülkelerin vicdanlarına hitap ederek kendi haklılığımızı anlatmalı, karşı propagandalara inanmamalarını sağlamalı, onların destek ve dualarını talep etmeliyiz.

Suriye Harekatı iç siyaseti ve piyasayı etkileyecektir. Savaşın da bir ekonomisi vardır. Mezar soyguncusu fırsatçılara meydan verilmemelidir. Korona Virüs nedeniyle zaten global ekonomide bir resesyon beklenmektedir. Ateş düştüğü yeri yakacaktır.

Ekonomik program ve planlar gözden geçirilmeli, piyasaya güven ve likitide sağlanmalıdır.

İçimizdeki Pensilvanyalıları da görmezden gelmeyelim. Göstermelik operasyonlarla nereye kadar? Fiilen 15 Temmuza katılan FETÖ’cü teröristler dışındakilere hala doğru dürüst dokunulmadı. Hâlâ etkililer ve ortalıkta dolaşıyorlar.Hem de en şiddetli FETÖ düşmanı söylemleriyle göz boyuyorlar.

Maalesef ve utançla, İdlib’de 34 Şehid verdiğimiz alçak saldırıyı bile iç politikaya alet etmeye çalışan, buradan siyasi hırslarına malzeme devşiren ahlaksız ve ilkesiz bir muhalefetimiz var.

Mehmetçiğin vatan savunmasının sınır dışına kadar uzanmasının sebebi herkesin malûmu olduğu halde, bir tek muhalefete meçhul kalmış anlaşılan!

Dün,“İktidar olursak Suriyelilerin hepsini geri göndereceğiz”, bugün; “Sığınmacıları kapatılan sınır kapısına karşı nehirden botla geçmeye teşvik ederek, Ege'de yeni Aylan bebekler yaratma ihtimali, temel insan haklarına aykırıdır. Türkiye'nin göç dalgasını şantaj siyaseti ile AB kapılarına sürme gayreti yanlıştır” DİYE NARA ATAN BU KAŞARLIĞIN RESMİNİ ABİDİN YAPABİLİR Mİ?
ABİDİN KAŞARLIĞIN RESMİNİ YAPAMAZ. YAPABİLSEYDİ MUTLULUĞUN RESMİNİ YAPARDI.

BU KAŞARIN YUNANİSTAN PARLAMENTOSUNDA GÖREVLİ OLUP OLMADIKLARI SORULUYOR.

SANIRIM BÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL.

MİLLİ MÜCADELEDE, BU KAŞARLARIN KASABASINDA YUNANLILAR KARARGAH KURMUŞTU. SANIRIM BİR KARIŞIKLIK OLMUŞ.

ÖC ALINMADAN YAS TUTULMAZ

SURİYE’DE 34 ŞEHİD VERMEMİZE RAĞMEN, NEDEN RESMİ YAS İLAN EDİLMEDİĞİ SORULUYOR.
ESKİ BİR TÜRK GELENEĞİDİR;

ÖC ALINMADAN YAS TUTULMAZ

ACIMIZ BÜYÜK.

AMA BİRLİKTE ÇARPAN YÜREKLERİMİZDEKİ ATEŞ DAHA BÜYÜK.

DAMAT

Suriye hava sahasını kevgire çeviren İHA ve SİHA ları üreterek askerimizin gücüne güç katan, hainlerin teröristlerin, Esed’in köpeklerinin korkulu rüyası haline gelen Selçuk Bayraktar’ı hala “DAMAT” diye aklınca küçümseye çalışan aşağılık müptezellerin suratlarına tükürmek ayıp mıdır?

ŞEHİTLER TEPESİ BOŞ DEĞİL

Şehitler tepesi boş değil,

Biri var bekliyor.

Ve bir göğüs, nefes almak için;

Rüzgar bekliyor.

Türbesi yakışmış bu kutlu tepeye;

Yattığı toprak belli,

Tuttuğu bayrak belli,

Kim demiş meçhul asker diye?

Destanını yapmış, kasideye kanmış.

Bir el ki; ahretten uzanmış,

Edeple gelip birer birer öpsün diye fâniler!

Öpelim temizse dudaklarımız,

Fakat basmasın toprağa temiz değilse ayaklarımız.

Rüzgarını kesmesin gövdeler

Sesinden yüksek çıkmasın nutuklar, kasîdeler.

Geri gitsin alkışlar geri,

Geri gitsin ellerin yapma çiçekleri!

Ona oğullardan, analardan dilekler yeter,

Yazın sarı, kışın beyaz çiçekler yeter!

Söyledi söyleyenler demin,

Gel süngülü yiğit alkışlasınlar

Şimdi sen söyle, söz senin.

Şehitler tepesi boş değil,

Toprağını kahramanlar bekliyor!

Ve bir bayrak dalgalanmak için;

Rüzgar bekliyor!

Destanı öksüz, sükûtu derin meçhul askerin;

Türbesi yakışmış bu kutlu tepeye

Yattığı toprak belli,

Tuttuğu bayrak belli,

Kim demiş meçhul asker diye?

GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ, CUMHURBAŞKANIMIZ “ŞEHİTLER TEPESİ BOŞ DEĞİL” DERKEN, İLHAMINI ARİF NİHAT ASYA’NIN BU ŞİİRİNDEN ALIYORDU.

ŞEHİD,BAYRAK,VATAN,ARİF NİHAT ASYA BİRİKİMİ VE KÜLTÜR OLMAYAN KILIÇDAROĞLU, ANLAMADAN,ARAŞTIRMADAN HEMEN SAZAN GİBİ ATLADI; “MİLLET İTTİFAKININ İKTİDARINDA ŞEHİDLER TEPESİ BOŞ KALACAKTIR” DEDİ.

DEDİ DE, İYİ PARTİ’DEN NİYE SES ÇIKMADI.

İYİ PARTİ MİLLET İTTİFAKINDAN AYRILDI DA HABERİMİZ Mİ OLMADI?

ASLA KONDURMAM, ALLAH KORUSUN AMA SORMADAN DA GEÇMEYECEĞİM.

KILIÇDAROĞLU’NUN “ŞEHİTLER TEPESİ BOŞ KALACAK” MAVRASINI İYİ PARTİ PAYLAŞIYOR MU?

ŞANS MI TALİHSİZLİK Mİ?

DOLANDIRICILIK ORGANİZASYONU ÇİFTLİKBANK'I BANKA ZANNEDEREK, MAĞDURLARINA BANKACILIK DÜZENLEME KURUMU'NU ADRES GÖSTEREN,

KENDİSİNİN DE TOSUNCUK'UN MAĞDURU OLDUĞU İDDİA EDİLEN,

ANA MUHALEFET LİDERİ, ÜLKEMİZ İÇİN ŞANS MIDIR, TALİHSİZLİK MİDİR?

KARAR VEREMEDİM.

SİZCE HANGİSİ?

MECLİSTE GİZLİ OTURUM

HDP VE CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN KATILACAĞI TBMM’DEKİ SURİYE KONULU GİZLİ OTURUM SİZCE SIR OLARAK KALIR MI?

YENİ POLEMİKLER, TEZVİRATLAR VE DEVLET SIRLARININ İFŞASI GİBİ ZARARLARI OLACAĞI KESİN.
FAYDASI NE OLA?

İYİ PARTİ CUMHUR İTTİFAKINA MI KATILIYOR?

Yerel seçimlerde, CHP’nin “HDP ile gizli işbirliği yaptığına dair kesin bulgular, İYİ Parti’yi milliyetçi- muhafazakâr seçmen nezdinde zor durumda bıraktı.

CHP’ye yönelik “HDP ile gizli aşk yaşıyor” suçlamaları, İYİ Parti’nin bileşeni olduğu Millet İttifakını dağılma noktasına getirdi. İttifakın devam edebilmesi için, CHP’nin, HDP ve PKK konusunda çok net bir tavır alması şart.

İYİ Parti, tabanına “bizim HDP ile ittifakımız yok” açıklamasını devamlı tekrar ediyor. Ancak İYİ Parti tabanı, bu açıklamalardan tatmin olmadığı gibi, CHP’nin HDP ile gizli ittifak yapmasına tepkisiz kaldığı için İYİ Parti yönetimini suçluyor. İYİ Parti’den ayrılan 5 milletvekili de bu konuya vurgu yapmıştı.

CHP’nin HDP ile yakınlaşıp, gizli aşk yaşamaya devam etmesi durumunda, İYİ Parti’nin tabanın sesini dinleyeceği, Millet İttifakı bloğundan ayrılacağı dillendirilmeye başlandı.

Bahar Kalkanı Harekatı çerçevesinde gelişen polemikler ve iki parti arasındaki yaklaşım farklılıklarının da İYİ PARTİ‘yi Millet İttifakından hızla uzaklaştırdığını düşünüyorum.

İYİ Parti’nin tabanını muhafaza edebilmek için, MHP ve AK Parti’nin bileşeni olduğu Cumhur İttifakı’na yanaşacağına kesin gözüyle bakıyorum..

İYİ Parti Cumhur İttifakı bileşeninde yer almak için, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden vazgeçilerek, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçilmesini talep edeceğini tahmin ediyorum.

Twitter: @dromeraydin