Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
AFKURMAYIN
Dr. Ömer Aydın
AFKURMAYIN
30.01.2020 Perşembe 10:23

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen Makor Rishon gazetesi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan'ı hedef gösteren bir makale yayınladı.

Aşırı sağ eğilimli gazetede Pazit Rabin imzasıyla çıkan "Sultan ve Süleymani" başlıklı yazıda, Fidan hakkında asılsız iddialarda bulunularak, "Şimdi Kasım Süleymani yerin üç arşın altında yattığına göre, onun ikizi olan Türk İstihbarat Servisi Başkanı Hakan Fidan'ın komplolarına odaklanma zamanı geldi" dedi.

CIA- MOSSAD-İSRAİL yıllarca Türkiye İstihbarat birimlerini,TSK üst düzey generallerini  kendi uşağı gibi maaşa bağlamıştı.

Yerli ve milli olan FİDAN ve arkadaşları, bunların dümen suyuna girmeyince, kuduruyorlar.

Bu müptezeller, Fidan daha MİT’ e Müsteşar Yardımcı olarak atandığında kıyameti koparmışlardı.

Fidan MİT Müsteşarı koltuğuna oturduktan yaklaşık üç ay sonra, Ağustos 2010’da dönemin İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Hakan Fidan’ı İran yanlısı olmakla suçlamış ve Tahran’ın İsrail sırlarına ulaşmasından endişe duyduğunu dile getirmişti.

7 Şubat 2012’de FETÖ mensubu başsavcı tarafından şüpheli sıfatıyla mahkemeye ifadeye çağrılan Fidan, FETÖ ile AK Parti arasındaki gerilimde ilk ana hedef olarak seçilmişti.

Tel Aviv Üniversitesi Moşe Dayan Ortadoğu ve Afrika Araştırmaları Merkezi araştırmacısı Hay Eytan Cohen Yanarocak, Hakan Fidan ile ilgili haberlerin sadece İsrail’in kaygısından kaynaklanmadığı, Amerikan yönetiminin de Türkiye ile ilgili derin kaygıları olduğunu dile getiriyor.

Hakan Fidan ile ilgili iddia ve husumetin  kaynağının İsrail , ABD içindeki İsrail lobisi ,neo-conlar ve bunların tasmalı köpeği FETÖ olduğu  gün gibi aşikar.

Türkiye’nin milli ve  bağımsız bir dış politika izliyor olması, bu politikanın yürütülmesinde başat  rollerden birini icra eden Fidan'ın eleştirilerin hedefine yerleştirilmesinin en önemli  nedenlerinden biri .

Bağımsız milli politika, Türkiye’yi güçlendiriyor ve diğer ülkelere olan bağımlılık zincirini kırıyor.

Türkiye artık birçok oyunu sahada bozarak, açığa çıkararak  dengeleri değiştiriyor. Suriye’de, Libya'da oyunu bozuyor.Bunların arka tarafında ABD ve İsrail'in olduğunu herkes biliyor.

Milletimizin göz bebeği Hakan Fidan'a saldıranlara, "Hoşt" demek yetmez. "Havlamayın" da demek gerekir. "Afkurmayın" veya "don't bark" da diyebiliriz.

İsrail medyası, ABD içindeki İsrail lobisi ,neo-conlar ve bunların tasmalı köpeği FETÖ nün sözcüleri Hakan Fidan’a saldırıyorsa doğru istikametteyiz. Tam yol ileri.

Twitter: @dromeraydin