10.03.2020-11:50 (Son Güncelleme:29.03.2024-11:39)


1

Kışın hava şartlarından dolayı kapalı alanlarda geçirilen zaman, kısıtlı hareketler gibi nedenlerle kilo alındığı bir gerçek. İlk başta kadınlar olmak üzere herkes yaza incecik ve sağlıklı bir bedenle girmek istiyor. Formda bir vücuda sahip olmak yaşam tarzında yapacağınız ufak değişikliklerle aslında çok kolay. İşte yaza formda girmenizi sağlayacak önemli değişiklikler!



2

Dumbell Yoksa Su Şişesini Kullanın

Dumbell Yoksa Su Şişesini Kullanın

Sırtınızdaki kasları güçlendirmenin en kolay yollarından biri de dumbell kullanmaktır. Ancak dumbellınız yoksa bunu yerine su şişelerinden yardım alabilirsiniz. Hatta dumbelldan daha avantajlı olan su şişelerini ilerleyen aşamalarda üzerine su ekleyerek ağırlaştırmanız mümkün.



3

Jumping Jack

Jumping Jack

Tüm vücudu doğru çalıştıran Jumping Jack egzersizini doğru yapabilmek için önce ayağa kalkın ve bedeninizi germeden dik bir pozisyon alın. Bacaklarınız hafif aralık olabilir, kollarınızı serbest bırakın. Ardından zıplayarak; aynı anda hem kollarınızı başınızın üzerine doğru kaldırmalı, hem de ayaklarınızı omuz hizasını geçecek şekilde açmalısınız.



4

Egzersiz Sonrası Beslenme

Egzersiz Sonrası Beslenme

Egzersiz sonrası size hem enerji verecek hem de son derece sağlıklı olan meyve ve yoğurt karışımı smoothie deneyin. Bunun dışında haşlanmış yumurta, bakliyat, süzme peynir ve şekersiz taze meyve suyu da tüketebilirsiniz.



5

Yoga Yapın

Yoga Yapın

Düzenli olarak yoga yaparsanız, enerji seviyeniz artar, bağışıklığınız güçlenir, iltihabınız azalır ve depresyonla çok daha kolay savaşabilirsiniz.



6

Merdiven Çıkın

Merdiven Çıkın

Merdiven çıkmak birçok kişi için yorucu ve üşenilen bir faaliyet olsa da günlük rutininize merdiven çıkmayı eklemelisiniz. Akşamları işten eve döndüğünüzde asansör yerine merdiveni kullanabilirsiniz. Bu egzersiz tüm vücut yağlarınızı yakmanıza yardımcı olacaktır.



7

Ev Temizliğini Egzersizin Bir Parçası Haline Getirin

Ev Temizliğini Egzersizin Bir Parçası Haline Getirin

Ev temizliğini avantaja çevirebilirsiniz. Mesela evde yerleri silmek, spor salonunda koşmaktan daha etkilidir, çünkü yağ yakımı daha yüksektir. Çekirdek kaslarınızı güçlendirebilir, bağışıklığını artırabilir ve esneklik kazanabilirsiniz. Aynı zamanda soğuk algınlığı, öksürük ve gribe yakalanma gibi riskleri de ortadan kaldırabilirsiniz

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR