Meteoroloji Uzmanından 'Kar' Açıklaması!

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul için son dakika kar yağışı tahmini geldi.

22.01.2018-10:47 - (Son Güncelleme: 22.01.2018-10:56)

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul için kar tahmini geldi.


Prof. Şen, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Bugün Trakya'dan kar giriş yapar. Yarın Trakya açar, gece ısı adası (şehirleşme, betonlaşma) etkisinden dolayı İstanbul'da KKY (karla karışık yağmur) ve yükseklerde kar yapar. Güney doğu yağmur ve Ege ve Akdeniz kıyısı hariç Karadeniz sahil KKY, diğer bölgelere kar yağar Doğu Anadolu'da perşembe de devam eder. İstanbul'da boğaz çevresi ve Anadolu Yakası'nda yağış daha çok görülür. Sıcaklık bu gece 3, yarın gündüz 3, yarın gece 2, çarşamba 3, çarşamba gecesi don olur - 4 dereceye kadar düşer" mesajını paylaştı.

Öte yandan geride bıraktığımız 2017 yılında tarihin en sıak ikinci kış mevsimini yaşadık.

NASA'dan yapılan açıklamada, Dünya'da uzun dönem ısınma trendinin devam ettiği vurgulanarak, 2017'deki küresel ortalama kara sıcaklığının, 1951-1980 yılları arasındaki ortalamaya göre, 0,9 derece daha yüksek olduğu belirtildi.

EN SICAK YIL 2016 OLMUŞTU

Açıklamada, verilerin toplanmaya başladığı 1880 senesinden bu yana 2017'nin tarihteki en sıcak ikinci, 2016'nın ise tarihin en sıcak yılı olduğu bildirildi.

Öte yandan açıklamada, ABD'nin Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresinin (NOAA) araştırmasına göre, 2017'nin tarihteki en sıcak üçüncü yıl olduğu bilgisine yer verilerek, NASA ve NOAA araştırmaları arasındaki farkın iki kuruluşun değişik araştırma metotları kullanmasından kaynaklandığı ifade edildi.

TARİHİN EN SICAK 5 YILI 2010'DAN SONRA GERÇEKLEŞTİ

Açıklamada, her iki kuruluşun araştırmalarına göre, tarihin en sıcak 5 yılının 2010'dan bu yana gerçekleştiğine dikkat çekildi.

Görüşlerine açıklamada yer verilen NASA'ya bağlı New York'taki Goddard Uzay Çalışmaları Enstitüsü (GISS) Direktörü Gavin Schmidt, "Son 40 seneye baktığımızda gezegen genelinde hızlı ısınma trendi devam ediyor." ifadesini kullandı.

Açıklamada ayrıca artan karbondioksit ve diğer insan kaynaklı emisyonlar nedeniyle Dünya'nın ortalama kara sıcaklığının son 100 yılda 1 dereceden daha fazla artış gösterdiği bilgisi paylaşıldı.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal