Uçaklarda Yeni Dönem Başlıyor

Uçaklarda Mart ayından başlayarak Özel Harekat polisleri görevli olarak bulunacak. Silahlı bir şekilde seyahat edecek olan polislerin tüm uçuşlarda bulundurulması öngörülmüyor.

17.01.2018-10:53 - (Son Güncelleme: 17.01.2018-10:40)

TBMM Genel Kurulu’nda onaylanan torba yasa maddesi gereğince, uçaklarda özel eğitimli silahlı güvenlik görevlilerinin bulundurulmasına karar verilmişti. Alınan bilgiye göre, silahlı olarak uçakta görev yapacak güvenlik görevlisinin polis olmasına karar verildi.

Polislerin Özel Harekât biriminden seçileceği ve Mart ayı ile birlikte uçaklarda görev alacağı duyuruldu. Polisler sivil olarak seyahat edecek. Silah taşıdığı ya da silah bulundurduğu da fark edilmeyecek. Tüm uçaklarda silahlı güvenlik görevlisinin bulundurulması öngörülmüyor. Yalnızca risk tanımlaması yapılan uçuşlarda bulunacaklar.

HAVA KORSANLIĞINA TEDBİR

Alioğlu şöyle açıkladı: “Özellikle İsrail ve İran terör tehdidi altında olduklarını ifade ederek silahlı uçak polislerine karşı anlayış istedi. Yabancı uçakların silahlı gelmelerine yanıt olarak Türkiye’de de bir hareketlenme yaşandı. Türkiye meydana gelebilecek hava korsanlığı ya da otoritenin tam sağlanamadığı yerlerdeki bombalama gibi durumlara karşı bu tedbiri aldı.”

KİM OLDUKLARI BİLİNMEYECEK

Seçili uçuşlarda bulunacak görevli kişilerin kim olduğunu yolcular bilmeyecek. Ancak uçağın kaptanı ve kabin amiri gibi yetkililerin haberi oalcak. Uygulamanın yeni bir istihdam alanı oluşturmayacağını ifade eden Alioğlu, “Emniyet Genel Müdürlüğü kendi içinde bir masa kuracak. Ancak yer ekibi ve uçuş ekipleri bir süre sonra bu görevlilere aşina olacaklar, bu durum kaçınılmaz” şeklinde konuştu.

THY'DEN DEV ADIM

Diğer yandan, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "2018'e dair istihdam olarak düşüncemiz şu anda ana kademede ortalama 3 bin, iştiraklerle bakıldığında 3 bin 500. Benzeri bir şekilde gitmesi durumunda bunun 7 bine yükseleceğini öngörüyoruz." dedi.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal