Siz Hala Haşlanmış Yumurtanın Suyunu Döküyor musunuz?

Yumurtanın kaynama suyunun faydaları saymakla bitmiyor.

21.06.2017-19:24 - (Son Güncelleme: 21.06.2017-19:10) Siz Hala Haşlanmış Yumurtanın Suyunu Döküyor musunuz?

En önemli protein kaynaklarından olan yumurtanın, sağlığımıza birçok yararı bulunmakta. Yapılan araştırmalar, sadece yumurtanın değil, kabuğu ve haşlama suyunun da birçok şeye faydalı olduğunu gösterdi. Bu bilgilerden sonra , haşlanmış yumurtanın suyunu dökerken tekrar düşüneceksiniz.

KEMİK AĞRILARINA KARŞI İYİ GELİR

Yumurtayı kaynattığınız su içerisinde yumurtanın kendisinde bulunan kalsiyumdan daha fazla kalsiyum içerdiği söyleniyor. Bu sebeple kaynatılan yumurtanın suyunun kemik erimesi ve kemik ağrısı gibi hastalıklara iyi geldiği bilinir.

SOLAN ÇİÇEKLERİNİZE ÇÖZÜM

Yumurta suyunun içinde bulunan kalsiyum, bitkiler için de oldukça faydalı. Sade su yerine bitkilerinize döktüğünüz kaynamış yumurta suyu bitkilerinizi canlandırmaya ve güçlendirmeye yetecektir.

DAHA CANLI VE DOLGUN SAÇLAR 

Kaynattığınız yumurta suyunu saçlarınıza sürün. Yumurta bol miktarda protein içerdiğinden suda kaynatıldığında proteini çözülür ve bu da saçlarınızın oldukça canlı görünmesine yardımcı olur. Özellikle de kuru saçlar için adeta bir ilaç gibidir.

KİRECE KARŞI ETKİLİ

Tencere ve çaydanlığınızdaki kireci yok edebilmek adına kaynatılmış yumurta suyunu kullanabilirsiniz. Bir kabın içerisine yumurta kabuklarını alıp kaynatın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal