Mutant Kerevitler Dünya Genelinde Hızla Yayılmaya Başladı !

Eşi olmadan çoğalabilen mutant kerevit türü, hızla yayılıyor. Avrupa Birliği, 10 bacaklı mutant kereviti yasakladı.

14.02.2018-14:06 - (Son Güncelleme: 14.02.2018-13:52) Mutant Kerevitler Dünya Genelinde Hızla Yayılmaya Başladı !

Bilim insanları, 30 yıllık mazisi olan bir kerevit türünün mutasyon geçirerek erkeği olmadan çoğalabildiğini keşfetti. Benekli kerevit adıyla bilinen ve tatlı suda yaşayan kerevit türünün DNA'sındaki değişiklik sebebiyle, erkeğe muhtaç olmadan üremeye başladığı bildirildi.

Konuyu araştıran bilim insanı Dr. Wolfgang Stein'ın Kanada devlet televizyonu CBC'ye verdiği röportajda, bir dişi benekli kerevitin, 3 ay içerisinde 200 ya da 300 taneye kadar çoğalabileceğini belirtti. 10 bacaklı olan ve tamamen dişilerden oluşan mutant kerevitler,Avrupa Birliğince yasaklandı. Kanada'da evcil hayvan dükkanlarında ve internette satılabilen benekli kerevitler için yetkililer, kontrolsüz bir şekilde üreyen bu mutant türün doğaya ulaşmasının önüne geçmeye çalışıyor.

Nasıl ortaya çıktı?

İlk olarak 1990'da Almanya'da bir dişi kerevit, ek bir kromozom dizisiyle dünyaya geldi. Erkeği olmadan üreyebilme özelliğine sahip olan bu kerevitler, yüzlerce yumurta bıraktı. Almanya'daki akvaryumlarda büyük ilgi gören bu tür, meraklı hayvanseverler tarafından evde beslenmeye başladı ancak kısa sürede üreyerek sayıları çok hızlı bir şekilde  artınca, sahipleri tarafından göllere terk edilmeye başlandı. Mutant tür böylece tatlı sulara yayılarak kendi kendine üremeye devam etti...

Madagaskar'da da ucuz bir protein kaynağı olarak ülkeye ithal eidlen kerevitler şu anda yerli türleri tehdit eder hale geldi. AB ve ABD'nin iki eyaletinde benekli kerevitlere yasak geldi. Ancak tür, vahşi doğada üremeye devam ediyor.

 

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal