Konutta Yeni Dönem Başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında betonun elektronik alanda izlenmesi için işbirliği protokolü imzalandı

06.01.2018-11:54 - (Son Güncelleme: 06.01.2018-11:44)

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında betonun elektronik alanda izlenmesi için işbirliği protokolü imzalandı.

Çipli sistem ile hem yapılarda sağlamlık kalite düzeyi yükselecek hem ev alacak kişilerin yanlış tercih yapmasının önüne geçilecek. Sistem sektör temsilcilerinden de olumlu not aldı.

Hükümet, bununla beraber eş zamanlı bir başka çalışma daha yürütüyor. Vatandaş ev satın almak istediğinde ‘e-devlet’e konutun ada-parsel numarasını girerek her türlü bilgiyi edinebilecek. Sistemle evlerin yaşı, inşaat safhasında çekilmiş fotoğrafları, müteahhidi, beton numunesi sonuçları bulunacak. Varılan işbirliğini değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, bunun milli bir çalışma olacağını ifade etti. Öztürk, “Afyonkarahisar’daki uygulamaların bitiminde Türkiye’ye yaygınlaştırarak, betonlarımızı çiple izleme sisteminin zeminin oluşturacağız. Binalar, yapılar bazında geleceğimize daha güvenli ve kaliteli zeminler oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal