İşsizlere Yeni İş Kapısı!

Vatandaşların işlemlerini takip eden pasaportçular, 100 avroyu bulan komisyonlarıyla beraber ayda 5 bin liradan daha fazla kazanç elde ediyorlar.

16.01.2018-08:42 - (Son Güncelleme: 16.01.2018-08:28) İşsizlere Yeni İş Kapısı!

Avrupa Birliği (AB) Türkiye’ye vize serbestisi tanır mı bilinmez ama yurdumuzda bir Schengen piyasası oluştuğu malum. Onlara pasaportçu deniyor, ama adları ‘Vize Takip Merkezi’ olarak biliniyor. ABD ve AB gibi ülkelere gideceklere vize çıkarmak gibi bir işi, vazife bilen bu kişilerin aylık kazancı 5 bin liradan daha fazla.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) verilerine bakılırsa, yalnızca 2016 yılında toplam 8 milyon 62 bin Türk vatandaşı farklı nedenlerle, yurt dışına çıkış yaptı. İktisadi Kalkınma Vakfı ise son 6 senede 3.2 milyon adet 'C tipi' vize verildiğini açıkladı. Bu rakamı 60 avroluk standart vize ücreti ile çarpınca 235,6 milyon avroluk bir ekonomi ortaya çıkıyor. Hizmet bedeli olan 26 avro ile rakam, 86 avroya çıkıyor.

Mecidiyeköy'de görev yapan Ayhan K. 2 senedir şirketlere hizmet verdiklerini ifade ederek "Ayrıca işini garanti almak isteyen, red cevabından korkan ve önceden tatil planı yapan bizi arar" diyor. Fuara katılacak ihracatçının da kendilerine başvurduğunu ve dosya başına 50’şer avro aldıklarını söylüyor. Sürekli müşteriler için toplu işlerdeki pasaport takibinde 30 avro’ya düştüklerini paylaşmayı ihmal etmiyor. Piyasada bilinen 2 veya 3 ortaklı vizecilerin eline çok rahat 10 bin lira geçtiğini belirtiyor.

‘Garanti altına almak’ sözünü sorunca “Bizimde işimizi hızlandıran, sözümüzü dinleyen kişiler vardır” diyor. İstihdam durumunu sorduğumuzda özellikle işsiz gençlerin birilerinin yanında ayak işlerine baktığını ifade ediyor. Bireysel çalışan ve sahtekarlara karşı da uyarıyor. Yani internetten bulduğu vize takipçilerine dosyasını ve parasını kaptıranların sayısı oldukça fazlaymış.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal