E-Devlet'ten Bir Kolaylık Daha Geldi

Bundan sonra su, elektrik ve gaz gibi aboneliklerin de e-devlet üzerinden taşınabilecek.

23.11.2017-11:13 - (Son Güncelleme: 23.11.2017-13:24)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, e-devlet sisteminin aylık girişinin 117 milyona çıktığını ifade ederken 35 milyon kullanıcının sisteme giriş gerçekleştirdiğini 16 milyon kişinin ise e-devlet sitesini aktif olarak faydalandığını belirtti.
Aka 10 senelik periyot içinde e-devlet sistemine 200 milyon liralık yatırım gerçekleştiğini söylerken sistemin yeni uygulamalarla daha da ilerletileceğini belirtti.

Bu çalışmalarda örnekler veren Aka, vatandaşların günlük yaşamına rahatlık getirecek bürokrasiyi azaltacak uygulamalar üzerinde durduklarını söyleyerek şöyle konuştu: Taşınma işi çok fazla kurumla işinizin olduğu o kurum bu kurum gezdiğiniz çokca zamanınızı alan bir iş. Şimdi devlet işlerini en azından e-devlet üzerinde halledebileceğiniz bir hazırlığın çalışmasını yapıyoruz. Su, elektrik, gaz aboneliklerinin otomatik taşınması da e-devlet üzerinden gerçekleşecek.

OKUL KAYITLARI E-DEVLET’TEN

Yeni düzen üzerinden vergilerin de yatırılabileceğini söyleyen Aka, "Çocuklarınızın okul kayıtlarının bile yapılabildiği bir uygulama olacak. Elbette bunun için yerel yönetimlerden kurumlara kadar herkesin aynı dilde ve dijital konuşması lazım. Bilginin bir elde toplanması gerek. Bu da biraz süre istiyor. Belediyelerin hepsi digitalde bu işleri görmüyor. Değişik sistemlerin birbirine uyumu var sonra. Biraz süre alacak ama hayata geçtiğinde taşınmalarda bir yerden tüm işlerinizi hyapabileceksiniz" dedi.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-devlet şifreniz yoksa yapmanız gereken ilk iş üzerinde T.C kimlik numaranızın bulunduğu kimliğiniz ile size en yakın PTT şubesine gitmek. PTT'den 2 TL ödeyerek E-devlet şifrenize sahip olabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan hemen sonra E-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal