Bermuda Şeytan Üçgeni'nin Gizemi Çözüldü!

Filmlere konu olan, Bermuda Şeytan Üçgeninin gizemi 90 sene sonra çözüldü.

14.08.2017-08:31 - (Son Güncelleme: 26.08.2017-10:03)

Filmlere konu olan, Bermuda Şeytan Üçgeninin gizemi 90 sene sonra çözüldü. Tarih boyunca birçok geminin, teknenin ve uçağın kayıplara karıştığı Bermuda Şeytan Üçgeni'ne dair ilginç haberlere bir yenisi daha ilave edildi. İnternette birçok yabancı blog, Küba sahil güvenlik ekiplerinin, 16 Mayıs'ta Bermuda'da, boş boş dolaşan büyük bir yük gemisine karıştığını açıkladı. Ortaya atılan iddialara göre; sahil güvenlik ekipleri, Küba karasularına giren gemiyle irtibat kurmak istedi ancak hiçbir yanıt alınamadı. Ekipler güverteye çıkınca, geminin tamamen bırakılmış olduğunu gördü. İnternet kullanıcıları hayalet geminin bundan tam 90 sene önce kayıplara karışan, SS Cotapix isimli kömür yüklü gemi olduğunu ileri sürdü. Haberlere göre; sahil güvenlik polisleri, kaptanın seyir defterini buldu.

Kübalı uzman Rodolfo Salvador Cruz'un "1 Aralık 1925 günü, kaptanın notları aniden kesiliyor. Notların son bulduğu tarihe kadar herhangi bir anormallik söz konusu değil" açıklamasına yer verildi. Aynı bloglarda Kübalı yetkililerin "Bu gibi olayların gizemini çözmek zorundayız. Bu tür kazalar tekrar ederse, ekonomimiz büyük zarar görür" ifadeleri kullandıkları öne sürüldü. Fakat, Kübalı yetkililerden resmi bir açıklama yapılmadı. Uzmanlar, ortaya çıkan iddianın gerçek dışı olabileceğinin altını çizdi.

2 BİN 340 TON KÖMÜR TAŞIYORDU

Resmi kayıtlara göre, SS Cotopaxi adlı gemi Amerika'nın Güney Carolina limanından 29 Kasım 1925'te demir aldı. Geminin acil durum çağrısı gönderdiği yer, tam olarak Bermuda Şeytan Üçgeni olarak bilinen kısımlardı. Amerika'nın Miami sahilleri, Porto Rico adasının San Juan bölgesi ve Bermuda adası arasında kalan Pasifik Okyanusu suları, senelerdir gizemli kazalarla anımsanıyor. Amerika donanma tarihinde yaşanan en yüksek kayıplı kaza, bu sularda olmuştu. USS Cyclops isimli gemi, 4 Mart 1918 yılında, 306 mürettebatıyla ardında tek bir iz bırakmadan bu bölgede kayıplara karışmıştı. 28 Aralık 1948 yılında, 32 yolcu taşıyan Douglas DC-3 tipi bir uçak yine bu bölgede kayıplara karışmış, uçağın akıbeti hakkında doğru bir bilgiye rastlanmamıştı.

Dünyanın en büyük kasırgalarının yaşandığı bölge, aynı zamanda Bermuda Şeytan Üçgeni olarak da tanımlanan bir bölgedir. 'Gulf Stream' akıntılarının da uzantısı olduğu bu coğrafi bölgede, belli aralıklarla dev boyuttaki kasırgalar, fırtınalar çıkmaktadır. Bu dev kasırgalarda herhangi bir geminin dışında, herhangi bir uçak da çok basit bir şekilde okyanusun dibini boylayabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal