89 Yaşındaki Adam Asker Kaçağı Çıktı!

Batman'da 88 yaşındaki Memet Aydın'a 1950-1953 yılları arasında askerlik yapmasına rağmen ‘yoklama kaçağı' olduğu iddiasıyla 21 bin 519 TL ceza kesildi.

22.02.2018-17:36 - (Son Güncelleme: 23.02.2018-17:27) 89 Yaşındaki Adam Asker Kaçağı Çıktı!

Batman'da, 89 yaşındaki Memet Aydın isimli yurttaş askerliğini yapmadığı iddiasıyla Kurtalan Kaymakamlığı'nca 21 bin 519 TL para cezası kesildi. 4 Mayıs 1930 doğan Aydın, 1950-1953 seneleri arasında askerliğini yaptığını, askerlik anılarının dün gibi taze olduğunu kaydetti. Diyarbakır Merkez İstihkâm 2. bölükte askerliğini yaptığını ifade eden Aydın, kesilen para cezasına avukatı aracılığı ile yaptığı itiraz dilekçesinde nüfusta yaşanan karışık sebebiyle ile böylesi bir ceza çıkmış olabileceğini belirtti.

ASKER KAÇAĞI NEDİR ?

Askerlik yoklaması kişinin eğitimi, yaş ve sağlık durumu ve askerliğe uygun olup olmadığının yapılmadığı ön incelemedir. Yükümlüler yoklama süreleri içinde yoklamalarını yaptırmazlarsa yoklama kaçağı durumuna düşmektedirler. Yoklama kaçağı olan kişiler askerlik kanununa göre cezalandırılırlar.

BAKAYA NEDİR  ?


Bakaya suçu kişinin süreler içinde sevk işlemlerini yapmaması ya da süresinde yapılmış sevk işlemi sonunda birliğine teslim olmaması sonunda ortaya çıkan bir durumdur.

2018 YOKLAMA KAÇAKLIĞININ CEZASI NE KADAR ?

Bakaya cezaları, yoklama süresini ne kadar geciktirdiğine ve kendiliğinden gelen ve zorla yakalanarak getirilen durumuna göre değişiklik göstermektedir. Örnek olarak 4 aydır yoklama kaçağı olarak gözüken birey 296 TL, 1 yıldır yoklama kaçağı olarak gözüken birisi 890 TL idari para cezası ödemek zorunda kalmaktadır.

CEZA NEREYE VE NASIL ÖDENİR ?

Şayet yoklama kaçağı ya da bakaya durumundaysanız ve tabloda belirttiğimiz üzere cezalarla karşı karşıya geldiyseniz bunları ödemek durumunda kalırsınız.  Askerlik cezaları vergi dairelerinden ödenmektedir. Vergi dairelerinde cezalarınızı 4’e kadar taksitlendirme şansınız da bulunmaktadır.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal