Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Açıkladı! HDP'nin Kapatılma Davasında Son Durum Ne?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılması davasına ilişkin, 'Karar 15 gün içinde verilecek' şeklinde konuştu.

10.06.2021-12:03 - (Son Güncelleme: 10.06.2021-17:22) Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Açıkladı!  HDP'nin Kapatılma Davasında Son Durum Ne?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılması davasıyla ilgili olarak, 'Karar 15 gün içinde verilecek. Siyasi yasak istenen HDP'li sayısı 451' ifadelerini kullandı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Antalya'da meydana gelen 'Sınıraşan Örgütlü Suçlarla Mücadele' isimli konferansa katılım sağladı. 

İDDİANAME HAZIR 

Gerçekleşen konferansın ardından bir takım açıklamalarda bulunan Bekir Şahin, HDP iddianamesinin hazır olduğunu ve Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) sunduklarını bildirerek, bundan sonra olan sürecin AYM’nin yetki alanında bulunduğunu belirtti. 

451 HDP'LİNİN SİYASİ YASAĞI İSTENİYOR 

Başsavcı Şahin, iddianame hakkında açıklamalarda bulunarak ‘Biz elimizden geleni yaptık. Tüm delilleri, kararları, dosyaları, CD'leri, HDP yetkililerinin konuşmalarını hepsini dosyada delil olarak sunduk. 843 sayfa iddianame, 451 kişi hakkında yasak isteniyor, 69 kişi de odak olduğu için iddianamede yer alıyor. Yaklaşık 500 kişi değil, 451 kişi hakkında yasak istiyoruz, artı 69 kişi de terör örgütü lehine konuşmaları, parti kurulmadan ya da kurulduktan sonra parti üyesi olarak terör örgütü lehine konuşmaları var, ona ilişkin beyanları var, onlar da 69 kişi’ ’ ifadelerini kullandı. 

BANKA HESABINA ÖNLEM KONULMASI İSTEĞİ

Şahin, iddianamede partinin banka hesabına önlem konulmasının da istendiğini belirtti. Bunun üzerine HDP'nin üst yöneticilerinin iddianamede adlarının bulunup bulunmadığına ilişkin soruya Savcı Şahin gerekli cevabı vererek ‘Hemen hemen hepsi zaten. Hepsinin terör örgütü lehine konuşmaları var, beyanları var, bunların hepsi hakkında yasak istiyoruz. İsim olarak şu anda bir şey söyleyemem’ şeklinde konuştu. 

15 GÜN İÇİNDE KARAR VERİLECEK 

Söz konusu gerçekleşecek süreci kendilerinin de beklediğini ifade eden Başsavcı Şahin, iddianamenin onaylanmasını beklediklerini, 15 gün içinde kabul edilip edilmeyeceğine ilişkin karar verileceğini de dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal