Yaraların Çözümü Larva Tedavisi

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete giren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezi'nde binlerce yıllık tedavi yöntemleri uzman hekimlerce hastalara uygulanıyor.

04.09.2021-16:15 - (Son Güncelleme: 04.09.2021-16:15)

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete giren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezi'nde (GETAT) binlerce yıllık tedavi yöntemleri, pek çok hastaya uygulanıyor. Birçok farklı alanı barındıran merkezde, tedaviler uzman hekimlerce hastalara uygulanıyor. Apiterapi, akupunktur, fitoterapi, ozon tedavisi, mezoterapi, kupa ve hacamat gibi uygulamalarının yapıldığı merkezde şimdi de larva tedavisi gündemde. Larva yöntemiyle ölü doku larvalar tarafından ortadan kaldırılıyor ardından temiz bir doku tabakasının oluşmasına fırsat sunuluyor.

Uygulama merkezinde birçok uygulamanın yapıldığını aktaran Başhekim Doç. Dr. Ersin Köksal larva tedavisine yönelik şunları söyledi: ''Bunlardan bazıları sülük tedavisi, ozon tedavisi, fitoterapi, apiterapi, akupunktur ve kronik yaralarda kullanılan larva tedavisi. Larva tedavisi de ölü dokuları temizleyerek yaranın daha çabuk iyileşmesinin sağlıyor. Türkiye'de toplam 8 kamu kurumunda, Samsun'da ise sadece bizim hastanemizde uygulanıyor. Bu uygulamalar, Sağlık Bakanlığı tarafından belirtilen yönetmelikler dahilinde uzman hekimler gözetiminde yapılıyor''


LARVA TEMİZ DOKU SAĞLIYOR

Larva tedavisinin geleneksel ve tamamlayıcı tıp başlığı altında yapıldığını yineleyen GETAT asistan doktorlarından Gülşah Bal, larvaların 3 gün boyunca dokuda kaldığını belirterek ''Halk arasında larva uygulaması olarak bilinir; magoterapi olarak adlandırılır. Sinek larvalarının tedavide kullanıldığı bir yöntemdir. Diyabetik yaralarda, ülserlerde kullanılıyor. Sinek larvalarının dokunun derinlerine nüfuz edebilmesi adına küçük kesikler atıyoruz. Sonra bu bölgeye larvaları yerleştiriyoruz. Bu larvalar 3 gün kalıyor ve temiz bir doku hattı oluşturuyor'' dedi.

LARVA TEMİNİ İSTANBUL’DAN...

Larvaların temininin İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden sağlandığını aktaran GETAT asistan doktorlarından Dr. Gamze İmamoğlu ise uygun görülen hastalarda, haftada bir gün gelecek şekilde tedavinin uygulandığının altını çizdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal