Yapılandırılan Borçların İlk Taksit Ödemesinde Son Gün Yarın!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılandırılan prim borçlarının ilk taksit ödemesinde son gün 30 Kasım. İkinci taksitin son ödeme tarihiyse 31 Aralık 2021 tarihinde sona erecek.

28.11.2021-16:28 - (Son Güncelleme: 29.11.2021-13:55) Yapılandırılan Borçların İlk Taksit Ödemesinde Son Gün Yarın!

SGK'den yapılan yazılı açıklamaya göre, başvuruları 30 Eylül tarihinde sona eren 7326 sayılı kanun kapsamı içerisinde yapılandırılan borçların ilk taksit ödemeleri 30 Kasım 2021 tarihine kadar yapılacak. İkinci taksitin son ödeme tarihiyse 31 Aralık 2021 gününde bitecek. Avantajların kaybedilmemesi ve yapılandırmanın da bozulmaması adına ilk iki taksitin süresinde ödenmesi zaruri bir hal olarak bulunuyor.

Kanunun getirmiş olduğu imkanlardan yararlanmak isteyenlerin başvuruları neticesinde önemli bir miktarda SGK alacağı yapılandırılmış durumda. Yapılandırılmış prim borcu ödemeleri de e-Devlet üzerinden yapılabildiği gibi SGK'nin anlaşmalı olduğu bankaların şubeleri, ATM'leri, internet ya da mobil bankacılığından da kolay bir şekilde yapılabiliyor.

YAPILANDIRMAYA BAŞVURANLAR BİR MİLYONU AŞMIŞ DURUMDA

Yapılandırma Kanunu kapsamında, 1 milyonun üzerinde vatandaşın Nisan 2021 ve öncesi dönemlere ait kesinleşmiş sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, işsizlik sigorta primleri, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakları, işlenen fiillere yönelik idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı ya da malullük sonucunda doğan rücu alacakları ve 4b (BAĞ-KUR) sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası durumunda doğan borçları yapılandırıldı.


Yapılandırılan prim borçlarının gecikme zammı ve cezası ile kanuni faizinin silinmiş olduğu gibi borç tutarları da Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile güncellenmiş durumda. Peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE'nin yüzde 90'ı, iki taksitle ödemede ise yüzde 50'si silindi.

Taksitle ödemeyi tercih edenler ikişer aylık periyodlar ile 6, 9, 12 ve 18 taksit seçeneğiyle borçlarını 36 ayda ödeme imkanı sunuldu.

ÖDEMELER E-DEVLET VE BANKADAN YAPILABİLECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu, prim ve vergi borcu olan vatandaşlar için yapılandırma çalışması kapsamında ilk taksit ödemeleri yarın son gün. Yapılandırılmış prim borçları e-Devlet'ten ödenebilecek. SGK'nın anlaşmalı olduğu bankaların şubeleri, ATM'leri, internet veya mobil bankacılığından da ödeme yapılabilecek. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal