Yanık izi nasıl geçer? Yanık izini geçiren 4 etkili yağ

Yanık izlerini geçirmek için uygulanan yöntemler bazen yanık izlerinin kalıcı bir boyuta ulaşmasına yol açıyor. Yanık izlerini geçirecek doğal yöntemleri bir araya getirdik. Bitkisel yağların mucizesinden faydalanarak yanık izlerinden kurtulabilirsiniz.

19.03.2022-12:00 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-13:31) Yanık izi nasıl geçer? Yanık izini geçiren 4 etkili yağ

Yanık izlerinden kurtulmaya çalışırken izlenilen yollar bazen yanık izlerinin kalıcı hale gelmesine neden oluyor. Bu yüzden doğru bakım yöntemini uygulamalısınız. Doğru adımların yapılması, yanık izlerinin daha sağlıklı bir şekilde yok olmasını sağlayacaktır. 

Evlerde yapılan müdahalelerin en yanlışı bu bölgeye çeşitli maddeler, kremler sürmektir. Bunların başında diş macunu, yumurta akı ve benzeri şeyler gelmektedir. Kalan izlerin en büyük sorumlularından birisi de bunlardır. 

Yanıklarda ilk yardım nasıl yapılır?

Bölgeyi en az yarım saat boyunca su ile soğutulmalısınız. Ve böylece yanığın daha derinlere ilerlemesi engellenecektir. Yeterince soğutulan ve uzun süre boyunca musluk suyu altında bekleyen yerinizi her zaman temiz tutmaya çalışmanız da önemli. Musluk suyu dışındaki çok soğuk su veya buzlara maruz bırakmanız ise işe yaramaktan ziyade yanığı daha da kötüleştirebilir.

Yanığa ilk yardım nasıl yapılır?

Eğer yanığınız çok fazla veya vücudunuzun yüzde onundan daha fazla bir alanı kaplıyorsa yarım saatlik musluk suyu tedavisinin ardından hemen bir sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekir. Tıbbi müdahale de bulunulmalı, hangi derecede bir yanığınızın olduğunu ve bunun tam olarak nereleri etkilediğini kendi kendinize tespit etmeniz ve anlamanız neredeyse imkansız durumdadır.

Yapılan araştırmalar herhangi bir ilacın yanıklara karşı ilk müdahalede etkili olamadığını ve yarayı soğutmanın izleri engellemek için tek çare olduğunun altını çizmektedir. Bu nedenle doktorunuz önermedikçe su dışında bir medikal malzeme kullanmamalı ve yanan bölgenin nemli, serin ve temiz kalması gerektiğini unutmamalısınız.

Yanık izine iyi gelen yağlar nelerdir?

Kuşburnu tohumu yağı

Kuşburnu tohumu yağı, özellikle yara izleri için üretilen kremlerde yaygın olarak kullanılır. Kuşburnu tohumu yağından birkaç damla alın ve yavaşça yara izi üzerine masaj yapın günde 2 defa uygulayın.

Hardal tohumu yağı

Yanık ve çatlak lekelerini gidermek için kullanılan kremlerde yoğun olarak kullanılan hardal tohumu yağını yara izi üzerine masaj yaparak, günde 2 defa uygulayın.

Hardal tohumu yağı yanık izini geçirir mi?

Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı yara izlerini kaldırmak için çok etkili, doğal bir çözümdür. Çay ağacı yağı uçucu bir yağ olduğu için sabit yağlardan biriyle seyrelterek kullanın.

Sandal ağacı yağı

Sandal ağacı tozunu, gülsuyu veya süt ile karıştırın. Nazikçe, yanık izi üzerine masaj yaparak uygulatın. Bir saat açık bıraktıktan sonra, soğuk suyla yıkayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal