02.01.2020-14:10 (Son Güncelleme:29.03.2024-05:20)


1

Abant Gölü, Bolu’nun Mudurnu ilçesinin 18 kilometre kuzeydoğusunda yer alan yaklaşık 1350 metre yüksekliğinde ve 125 hektar alana sahip olan heyelan set gölüdür. Batı Karadeniz dağlarının ikinci sırasını oluşturan, Abant ve Keremali dağları üzerinde yer alır. Gölün suyu tatlıdır ve en derin yeri 18 metredir.



2

1988 yılında çevresinde 1150 hektarlık yeşil alan bulunduğu için tabiat parkı olarak koruma altına alınmıştır. Dört adet günübirlik piknik alanı yer alır. Sarı ve karaçam, meşe, kavak, dişbudak ve söğüt ağaçları ile ormangülü, ılgın, fındık, kuşburnu, muşmula, çilek, ısırgan ve çayır otları başlıca bitki türleridir. Ayrıca yüksek yamaçlarında bulunan abant çiğdemi ve gölde bulunan abant alabalığı endemik türlerdendir.



3

Yeşilçam filmlerine sık sık ev sahipliği yapmış Abant, doğal güzellikleriyle herkesin beğenisini toplayıp günümüze kadar turizm değerini kaybetmemiştir.



4

Abant Gölü, her mevsimde ayrı güzelliğe sahip olan bir turizm bölgesidir. Abant’ta sonbaharın gelmesiyle birlikte rengarenk bir görüntü ortaya çıkar ve kamp kurmak, doğa yürüyüşü yapmak keyif veren aktiviteler arasında yer alır.



5

Kış mevsiminde ayrı bir güzelliğe sahip olan Abant, karın yağmasıyla birlikte ağaçlar ve göl bembeyaz bir örtüyle kaplanır. Karın yağmasıyla unutulmayacak manzaralar sunan Abant Gölü tüm doğaseverleri bekliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR