Yakup Moğul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile yapılan atamalar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Adalet Bakan Yardımcılığı görevine Ceza İşleri Genel Müdürü Yakup Moğul getirildi. Peki Yakup Moğul kimdir? Yakup Moğul mesleği nedir?

23.01.2021-10:55 - (Son Güncelleme: 23.01.2021-10:55) Yakup Moğul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atamalar sonucunda, Adalet Bakan Yardımcılığı görevine Yakup Moğul getirildi. Bunun üzerine Yakup Moğul'un kim olduğu ve araştırılmaya başlandı. Peki Yakup Moğul kimdir?

YAKUP MOĞUL KİMDİR?

1976 Zonguldak doğumlu Yakup Moğul ilköğretim eğitimlerini de Zonguldak'ta tamamladı. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Moğul, 1997 yılında Zonguldak Adli Yargı Hâkim Adayı olarak meslek hayatına adım attı. 

YAKUP MOĞUL MESLEĞİ NEDİR?

Moğul sırasıyla Erzin, Ulus, Horasan Hâkimliği, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi-Adalet Komisyonu Başkanlığı, Menemen ve İzmir Hâkimliği, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 

YAKUP MOĞUL EVLİ Mİ?

Moğul, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla yapılan atamalar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Ceza İşleri Genel Müdürü Yakup Moğul; Adalet Bakan Yardımcılığına getirildi. Ayrıca bazı bakanlık, kurum ve kuruluşlara ilişkin atamalar da gerçekleştirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal