Kimyon çayının faydaları nelerdir, nasıl demlenir?

Kimyon bitkisinin Roma ve Yunan dönemlerinde keşfi yapılmıştır. Kimyon bitkisinin tohumları öğütüldüğünde baharat olarak kullanılmaktadır. Kimyon yemeklere lezzet katmanın yanı sıra kimyon çayı olarak da kullanılır. İşte kimyon çayının mucizevi faydaları…

02.04.2022-14:00 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-14:29)

Kimyon çayında yüksek oranda antioksidan bulunur. Bu sayede kimyon çayını tükettiğinizde, gerginliği alarak, stresten kurtulmayı sağlar. Aynı zamanda kimyon çayı tüketerek vücudunuzdaki ödemlerden kurtulabilirsiniz. Regl günlerinde tüketilen kimyon çayı iyi bir adet söktürücüdür.

Vücudu koruma çemberine alıyor!

- Uykudan önce içeceğiniz bir bardak kimyon çayı, uyku kalitesini artırır.

- Kimyon çayı, bağırsakları temizleyerek özellikle yemek sonrası rahatlama sağlar.

- Kimyon çayı soğutulduktan sonra cilde uygulanırsa cildin maruz kaldığı toz ve yağdan ivedilikle kurtulmasını sağlar.

- Kimyonda bulunan bağışıklık güçlendirici etkisi olan B12 ve A vitamini, kimyon çayı haline getirildiğinde vücuda alınmaktadır. 

- Kansızlık problemi birçok bireyin yaşadığı bir sağlık problemidir. Kimyon çayı demir oranını yükseltir. Bundan dolayı kansızlık problemini kimyon çayı ile giderebilirsiniz.

Kimyon çayı nasıl yapılır?

Kimyon çayı nasıl demlenir?

Önemli bir nokta olarak şunu belirtmek de fayda var. Kimyon çayını hazırlarken baharat olarak kullanılan toz kimyon tercih etmemelidir.

Kimyon çayı için, kimyon tohumuna ihtiyacınız var. 1 fincan kimyon çayı için 1 çay kaşığı kimyon tohumlarını bir fincan sıcak suda 6 dakika bekleterek kimyon çayını pratik bir yöntem ile demleyebilirsiniz.

Kimyon çayı zayıflatır mı?

- Kimyon çayı, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye katkı sunar. 

- Kimyon çayı, kalori olarak da düşüktür.

- Kimyon çayının ödem attırıcı bir etkisi de bulunmaktadır.

Kimler kimyon kullanamaz?

Kimler kimyon kullanamaz?

Kimyon tüketimi, kan şekerini düşürebilir. Şeker hastalarının kimyon tüketirken dikkatli olması ve aşırıya kaçmaması önerilmektedir.

Kimyon düzenli tüketildiğinde bağımlılığa yol açan narkotik etki gösteren bir bitkidir. Bundan dolayı kimyon tüketiminde dikkatli olunması gerekmektedir.

Eğer kronik bir rahatsızlığınız varsa kimyon çayı tüketmeden önce doktorunuza danışmalısınız.

Hamileler kimyon çayı içebilir mi?

Aşırı kimyon tüketimi, gebelikte erken doğuma ve hamileliğin düşük ile sonuçlanmasına yol açabilir. Bu konu ile ilgili yeterli araştırma bulunmadığı için dikkatli kullanmak ve aşırıya kaçmamak gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal