Windows 11 Nasıl İndirilir, Güncellenir, Yükseltilir?

Tartışmalara yol açan Windows 11 artık herkesin kullanımına hazır. Hemen bilgisayarınızı Windows 11e yükseltebilirsiniz. Peki, Windows 11 nasıl indiriliyor? Windows 11’i yüklemeden önce indirmeniz gereken uygulama nedir?

05.10.2021-17:29 - (Son Güncelleme: 08.02.2022-13:42) Windows 11 Nasıl İndirilir, Güncellenir, Yükseltilir?

Windows 11 üç ay önce tanıtıldığında tartışmalara neden olmuştu. Windows 10 bu kadar yakın tarihte çıkmışken yeni bir Windows sürümüne ihtiyaç var mıydı tartışmaları sürdü durdu. Tasarımı insanları ikiye böldü. Bazıları gayet beğenirken, diğer taraftakiler özgünlüğün kaybolduğunu düşündüler. 3 ay geçti ve artık Windows 11'i herkes bilgisayarına indirebilir. Kullanıma açıldıktan sonra tartışmalar daha da alevlendi.

WINDOWS 11 YÜKLEMEDEN ÖNCE İNDİRMENİZ GEREKEN UYGULAMA

Windows 11 sadece tasarımıyla tartışmalara konu olmadı. Performans optimizasyonunda bazı sistemlerde sorun çıktığı gelen haberler arasında. Zaten bir süredir Windows Insider kullanıcıları Windows 11’i sistemlerinde deneyimleyebiliyorlardı. Microsoft da bu performans sıkıntılarının zaten farkında. Microsoft, Güvenilir Platform Modülü Sürüm 2 yani TPM 2.0’ı kullanıcıların sisteminde zorunlu kılmıştı. Herkesin sisteminde TPM 2.0’ın olmaması, bu kararın tepki çeken yanı. Çünkü bazı kullanıcıların anakartları ya da işlemcileri TPM 2.0’ı desteklemiyor. Bu tartışmalar ve milyonlarca insanın sistemlerini Windows 11e yükseltme ihtimali sonucu Microsoft önemli bir karar aldı. Şirket, kullanıcılar için uyumluluk denetim uygulaması yayınladı. Microsoft’un kendi sitesinden indirebileceğiniz uygulama yoluyla sisteminizde ufak bir test yapabiliyor ve sistemin Windows 11’e uyumlu olup olmadığını öğreniyorsunuz. Bu sebeple Windows PC Health Check tam bir kullanıcı dostu. 


WINDOWS 11 SİSTEM GEREKSİNİMLERİ NELERDİR

Windows 11’in her sistemde çalışmaması bir yana, sistem gereksinimleri de tartışma konusu oldu. İstediği sistemin fazla olduğunu düşünen kesim mevcut. Aşağıdaki bilgilere sahip olduğunuz sürece Windows 11’i indirebilirsiniz. İşte Windows 11 sistem gereksinimleri:

- 1 GHz veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)

- 4 GB RAM

- 64 gb veya daha yüksek depolama alanı (hard disk)

- UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli.

- Güvenilir Platform Modülü TPM sürüm 2.0 

- WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri uyumlu

- 720p çözünürlüklü ekran, renk kanalı başına 8 bit

WINDOWS 11 NASIL İNDİRİLİR?

Windows 11 piyasaya sürüldü ve artık herkes sistemini Windows 11e yükseltebiliyor. Windows Update yoluyla Windows 11’i indirebilirsiniz. Başlat çubuğundan ayarlar kısmındaki “güncelleştirme ve güvenlik” seçeneğine tıklayın. Windows Update’i açın. Oradan Windows 11 indirilebiliyor. Yönergeleri takip ederek sisteminizi Windows 11’e yükseltebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal