Wilfried Bony Hatayspor İle Anlaşma Sağladı!

Bir dönem Süper Lig devlerinin peşinden koştuğu İngiliz devi Manchester City'nin eski golcüsü Wilfried Bony, Atakaş Hatayspor ile sözleşme imzaladı.

14.07.2021-11:25 - (Son Güncelleme: 11.08.2021-14:30)

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezonun en çok dikkat çeken ekiplerinden biri olan Atakaş Hatayspor, geçtiğimiz sezon dikkat çeken forvet transferi Mame Diouf hamlesinin ardından bu sezon bir bomba daha patlatmaya hazırlanıyor.

Bir dönem adı Spor Toto Süper Lig devleriyle anılan Fildişi Sahilli oyuncu Wilfried Bony ile anlaşma sağlamak üzere görüşmelerde son aşamaya geldi.

Geçtiğimiz sezonu Suudi Arabistan ekiplerinden Ittihad'da geçiren ve sezon sonunda sona eren sözleşmesini yenilememesi ile birlikte bonservisini eline alarak serbest statüde yer almaya başlamıştı.

Fildişi Sahilli oyuncu Wilfried Bony ile menajeri aracılığı ile görüşmelerde bulunan Atakaş Hatayspor yönetimi görüşmelerde yıldız golcü ile büyük ölçüde anlaşma sağlarken transferi kısa sürede resmiyete dökmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz sezon Ittıhad forması ile birlikte toplam 10 maçta forma giyen Wilfried Bony, 5 gol ve 1 asistlik bir katkı sağlamıştı.

Futbol hayatında Sparta Prag'dan Hollanda Ligi ekibi Vitesse'ye 4 milyon euro karşılığında gerçekleştirmiş olduğu transfer ile dikkatleri üzerine çeken Wilfried Bony, sonrasında İngiltere Premier Lig ekibi Swansea'ye 16 milyon euroya transfer olurken sonraki sezonda ise İngiliz devi Manchester City'e 32.5 milyon euro karşılığında transfer olarak kariyerindeki zirve noktaya ulaşmıştı.

Manchester City kariyerinin ardından sırasıyla Stoke City, Swansea, Al Arabi ve Ittıhad kulüplerinde forma giymişti. 

Aynı zamanda ülkesinin Milli takımı olan Fildişi Sahili ile 59 karşılaşmada süre alırken 18 gollük bir katkı sağlamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal