WhatsApp Tuzağı!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü fırsat bilen dolandırıcılar bu kez de WhatsApp üzerinden Adidas kadınlar günü hediyesi mesajları göndermeye başladı.

06.03.2021-16:01 - (Son Güncelleme: 06.03.2021-16:01) WhatsApp Tuzağı!

Bu durum üzerine kullanıcılar arama motorlarında Adidas kadınlar günü mesajı gerçek mi sorusuna cevap aramaya başladılar. 

Spor giyim markası Adidas’ın kimi zaman özel günler münasebetiyle çeşitli kampanyaları olsa da, şirket tarafından bu sene kadınlar günü hediyesi şeklinde özel bir kampanyası olmadı. 

Yani WhatsApp üzerinden yayılan 'Adidas kadınlar günü hediyesi, Adidas 1 milyon çift ayakkabı veriyor!' mesajları gerçeği yansıtmıyor.

Adidas Kadınlar Günü Hediyesi Mesajı İçin Uyarı!

Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, 'Adidas kadınlar günü' içerikli mesajla birlikte gönderilen 'adidasshoe(nokta)buzz' linkine kesinlikle tıklanmaması gerektiğini ifadesinde bulundu. Alev Akkoyunlu, kişisel bilgilerinizin kötü niyetli kişilerin eline geçmemesi için benzer dolandırıcılık yöntemlerine karşı 4 uyarı yaptı.

Bu uyarılar şu şekilde: 

– Bir mesaj içeriğinde resmi logoların olması o mesajın gerçekten o kurumdan geldiği anlamına gelmez. 

– WhatsApp mesajı sizden yalnızca iletideki linke tıklamayı istese bile tıklamayın. Teklif gerçek olamayacak kadar iyiyse ve size sunduğu ödül gösterdiğiniz çabadan oldukça büyükse, kesinlikle bir oltalama mesajıdır. 

– Kampanya ve hediye gibi bir mesaj içeriği gördüğünüzde bilgileri, şirketin kendi web sitesine girerek kontrol edin. 

– Bu tür saldırılardan korunmak istiyorsanız, tüm cihazlarınızda sizi kimlik avı, dolandırıcılığı ve kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilecek mobil bir güvenlik çözümü kullanın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal