WhatsApp, Instagram'dan özellik almaya devam ediyor: Durumlara emojiyle karşılık verilebilecek!

Milyonlarca insanın aktif olarak kullandığı mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Instagram'ın çok sevilen özelliğini kendi uygulamasında da kullanıma sunmaya hazırlıyor. Söz konusu yeni özelikle beraber WhatsApp kullanan bireyler, aynı Instagram’da olduğu şekilde durumları emojilerle yanıtlayabilecek.

01.05.2022-10:14 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-10:14) WhatsApp, Instagram'dan özellik almaya devam ediyor: Durumlara emojiyle karşılık verilebilecek!

Gelen bilgilere göre, öncelikli olarak WABetainfo'da görülen özellik, şu anlık yalnızca WhatsApp'ın masaüstü sürümünde uygulanabiliyor.

Whatsapp, sekiz emoji test ediyor

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Instagram’da olan emojiyle yanıtlama özelliğini getirmeye hazırlanıyor. Buna göre söz konusu uygulama, durum güncellemelerini belirleyeceği emojilerle hızlı yanıtlanabilecek bir seçenek getirmeyi test ediyor. Sekiz farklı emojiden oluşacak tepki grubunda; kalpli göz emoji, sevinçten gözleri yaşarmış emoji, şaşkın emoji, üzgün emoji, temenni yapan el emojisi, alkış emojisi, parti emojisi ve yüz puan emojisi bulunacak.

Söz konusu özellik şu anlık sadece masaüstü kullanırken uygulanabiliyor. Bu yeniliğin yakın zamanda mobil cihazlar için de erişime açılması planlanıyor. WhatsApp durumlar, Instagram’da bulunan hikayeler özelliği kadar sık kullanılmasa da birçok kullanıcının tercih ettiği bir özellik olarak biliniyor.

WhatsApp, Instagram'dan özellik almaya devam ediyor: Durumlara emojiyle karşılık verilebilecek!

WhatsApp geçtiğimiz haftalarda birçok yeni özellik de duyurmuştu. Bu özellikler içerisinde, iki cihazda birden kullanma, çoklu arama, dosya paylaşım sınırının büyümesi gibi yenilikler yer alıyordu. Söz konusu özelliklerin de gelecek hafta uygulamaya koyulacağı tahmin ediliyor. Platform, getirdiği yeni özelliklerle birlikte kullanıcı deneyimini en yüksek seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal