Whatsapp Adidas Kadınlar Günü Mesajı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir fırsat olarak gören dolandırıcılar WhatsApp platformu üzerinden ‘Adidas kadınlar günü hediyesi’ mesajları gönderdi. Bu durum üzerine Whatsapp kullanıcıları Adidas kadınlar günü mesajı gerçek mi? Şeklinde sorular sormaya başladı.

06.03.2021-16:39 - (Son Güncelleme: 06.03.2021-16:39) Whatsapp Adidas Kadınlar Günü Mesajı

Dev spor mağazası Adidas, zaman zaman özel günler dolayısıyla çeşitli kampanyalar düzenliyor. Ancak bu kampanyaları kendi web sitesi adresinden ya da sosyal medya hesaplarından duyuruyor. Yani WhatsApp üzerinden hızla yayılan ve doğruluğu merak konusu olan “Adidas kadınlar günü hediyesi, Adidas 1 milyon çift ayakkabı veriyor!” şeklindeki mesajlar doğruluk taşımıyor. Bu tür mesajlar dolandırıcıların kullandığı en yaygın dolandırma yöntemlerinden biri olarak öne çıkıyor.

WHATSAPP ADİDAS KADINLAR GÜNÜ HEDİYESİ MESAJI DOĞRULUK TAŞIMIYOR

Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu tarafından yapılan açıklamaya göre “Adidas kadınlar günü” şeklindeki mesaja ek olarak gönderilen “adidasshoe(nokta)buzz” linki dolandırıcıların kullandığı bir link ve Whatsapp kullanıcılarının bu mesajdaki linke kesinlikle tıklamaması gerekiyor.

WHATSAPP DOLANDIRICILIK MESAJLARINDAN KORUNMAK İÇİN NE YAPILMALI?

Bitdefender direktörü, kişisel kullanıcı bilgilerinin kötü niyetli kişi ve kurumların eline geçmemesi için kullanıcıları birtakım önlemler almaya çağırdı. Bu önlemlere göre Whatsapp dolandırıcılık mesajı alan kişilerin şunlara dikkat etmesi gerekiyor:

Mesajlarda şirketlerin resmi kurumsal logolarının bulunuyor olması o mesajların gerçek olduğu anlamına gelmiyor. Zira bu logolar internet üzerinden kolay bir şekilde bulunuyor.

Whatsapp veya Whatsapp kullanan kurumsal şirketler sizden herhangi bir linke tıklamanızı istemez. Zaten yayılan linkler kurumun web sitesine gitmez.

‘Kampanya’ ya da ‘hediye’ türünden mesajlar gördüğünüzde direkt kurumun resmi web sitesine gidip kampanyanın doğruluğunu kontrol edin. Bu şekilde söz konusu kampanyaların gerçek bir nitelik taşımadığını anlayacaksınız.

Bu tür saldırılardan korunmak ve bilinçsiz tıklamalardan kaçınmak için mutlaka güvenlik yazılımları veya reklam engelleyiciler kullanın.

ADİDAS KADINLAR GÜNÜ HEDİYESİ MESAJINDAKİ LİNKİ TIKLADIM, VİRÜS BULAŞIR MI?

Whatsapp güvenlik prosedürleri nedeniyle bu tür mesajlarda genellikle virüs bulunmaz. Ancak reklam bulunabilir ya da sizi farklı bir kanala yönlendirir.

Ancak yine de bu tür mesajların virüs taşıyamayacağının garantisi bulunmamaktadır. Buradan hareketle, WhatsApp üzerinden gelen Adidas kadınlar günü hediye vb. türden mesajlara her ihtimale karşı tıklamayın. Size gelen mesajları direkt silin. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal