03.08.2020-10:02 (Son Güncelleme:23.04.2024-08:59)


1

Sigaranın vücuda zararları sayılamayacak kadar fazladır. Sigara dumanı, çoğu toksik ve kanserojen olan 4800'den fazla farklı madde içerir. Dumanın solunması halinde, bu toksinler akciğerler tarafından emilir ve vücuda dağılır. Sigara içmek, kardiyovasküler hastalıklar, kronik solunum sistemi hastalıkları, kanser ve tip 2 diyabet gibi kronik bulaşıcı olmayan hastalıklar için en önemli risk faktörlerindendir



2

Su

Su

Vücuttaki nikotinlerin atılmasında su, çok önemli bir rol oynar. Eğer vücudunuz susuz kalırsa hücrelerin yenilenmesi ve nikotinin etkilerinin azaltılması oldukça zorlaşır.



3

Havuç suyu

Havuç suyu

Eğer siz bir sigara tiryakisiyseniz nikotinin vücudunuzda 3 gün kaldığını biliyorsunuzdur. Fakat nikotinin zararlı etkilerine karşı havucun suyunu sıkarak içebilirsiniz. Havuç suyu, sigaranın erkenden yaşlanmasına sebep olan cildin kendini yenilemesini ve nikotinden arınmasında etkili olacaktır.



4

ısırgan

ısırgan

Bol miktarda demir ve dezenfektan özellik gösteren madde içerir. Isırgan otu sayesinde vücudunuzda biriken nikotinden kurtulabilirsiniz.



5

Kivi

Kivi

Nikotini vücuttan atılmasına yardımcı olur.



6

Zencefil

Zencefil

Akciğerlerin temizlenmesinde etkili rolü olan zencefil, sadece nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olmaz. Aynı zamanda sigara içme isteğini de azaltır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR