23.07.2020-12:36 (Son Güncelleme:28.03.2024-22:50)


1

Herkes daha hafif bir vücudunun olmasını ister. Rahat ve hafif hissetmek psikolojik olarak da büyük bir motivasyon kaynağıdır. Bazı besinler bu hafifliği sağlayarak vücuttaki ödem ve şişkinliği giderebilmektedir. İşte vücuttaki ödemi doğal yolla atmanıza yardımcı olacak besinler...



2

Marketlerden satın almak yerine kendiniz evde yapacağınız yoğurt, prebiyotik etkisiyle doğal bir ödem söktürücü özelliği görmektedir. Özellikle şişkinliklerin yok olmasında büyük bir etkiye sahiptir.



3

Nar suyu olarak bahsettiğimiz suyun doğal meyve suyu olduğunu unutmamanız gerekir. Taze nardan sıkılmış olan nar suyu, ödem attırıcı etkiye sahiptir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise kanınızdaki şeker oranıdır. Şeker hastalarının doktoruna danışarak hangi oranda nar suyu tüketmesi gerektiğini öğrenmesi gerekir.



4

Kayısı potasyum bakımından zengin olan bir meyvedir. Vücut sıvılarının dengesini korumada yardımcı olarak, ödeme karşı etkilidir. Günde 3-4 adet kayısı tüketmek vücuttaki ödemin atılmasını kolaylaştırır.



5

Yeşil bitkilerin ödem attırıcı besinler arasında olduğu neredeyse kanıtlanmıştır. Sabahları tüketeceğiniz yarım kase maydanoz vücudunuz en etkili besinlerden biridir. Özellikle şişkinliğin geçmesine yardımcı olur.



6

Doğal detoks olarak da adlandırabileceğimiz ananası her mevsim bulabileceğiniz bir meyvedir. Ananası parçalara bölerek su haline getirdikten sonra içmenizi öneririz.



7

İçinde bulunan beta glukan sayesinde bağırsak hareketlerinin artmasına yardımcı olan yulaf, sindirimin hızlanmasında etkilidir. Dolayısıyla yulaf vücuttan ödemin atılmasına yardım eder. Yulafı, sütle pişirerek, yoğurdun içine katarak ya da kurabiyelerde kullanarak tüketebilirsiniz.



8

A,B,C vitaminleri açısından yüksek oranda lif içeren yaban mersini, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve bu sayede kabızlık oluşumunu engeller. Sindirimi hızlandırdığı için ödemin atılmasında da yardımcı olmaktadır.



9

İçerisinde bulunan beta karoten ve C vitamini gibi antioksidanlar bulunduran salatalığın çoğu sudan oluşuyor. Salatayı içtiğiniz suya ekleyip ve bekletmek antioksidan etkisini yükselterek vücuttaki ödemi atmada etkili olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR