22.02.2020-13:26 (Son Güncelleme:29.03.2024-02:33)


1

Cilt kanseri en yaygın kanserlerden biridir, ancak aynı zamanda etkili bir şekilde tedavi edilebilen kanser türüdür ancak semptomları erken bir aşamada keşfetmeniz gerekir. Küçük bir not: kendinizi baştan ayağa kontrol etmeniz gerekir. Bu nedenle bu 9 yeri kontrol etmeyi unutmayın.



2

Ağzınızın İçi

Ağzınızın İçi

Ayda bir kez ağzınızı açın ve bir ayna tutun ve damak, dil ve yanaklarınızın içini iyice kontrol edin. Çarpıcı, karanlık noktalar görüyor musunuz; veya üç hafta sonra bile hala iyileşmemiş ülserler? Eğer öyleyse, bu cilt kanserinin belirtisi olabilir. Özellikle sigara içen kişilerin buna eğilimi yüksektir.



3

Göğsünüzün Altı

Göğsünüzün Altı

Hemen her zaman unutulan bölgelerden biride göğüslerinizin altıdır. Burada çarpıcı benler, pembe ve mor renkli lekeler bulunabilir. Bir ayna tutarak bu noktaları kontrol edebilirsiniz. Şüpheli herhangi bir nokta görürseniz mutlaka doktorunuzu ziyaret edin.



4

Gözleriniz

Gözleriniz

Gözlerinizde büyüme veya küçülme oluyor mu? Şişmiş göz kapakları veya kırmızı gözler? Kirpikleriniz aniden dökülmeye mi başladı? Bunların hepsi cilt kanseri belirtileri arasındadır. Gözlerinizi her ay bu belirtiler çevresinde kontrol etmelisiniz.



5

Kafatası

Kafatası

Kendi kafatasınızı kontrol etmek zordur, bu nedenle başka birine sorabilirsiniz. Başınızın üstünde cilt kanseri belirtileri gösterebilecek şüpheli benler veya lekeler olabilir.



6

Ayak Tabanlarınız

Ayak Tabanlarınız

Her gün bakmayı ihmal ettiğiniz başka bir bölgede ayak tabanlarıdı. Yaygın olmasa da, ayağınızın tabanında da bir melanom olabilir. Bir yumru veya garip bir leke – renksiz, kanama veya kaşıntı – cilt kanserini belirtileri olabilir.



7

Özel Bölgeleriniz

Özel Bölgeleriniz

Özel bölgeler melanomlara karşı oldukça hassastır. Solaryumda ultraviyole radyasyon altında çıplak olmanız için iyi bir şans. Özel bölgelerinizde garip lekeler ve ciltteki renk değişikliklerini görebilirsiniz.



8

Kulaklarınız

Kulaklarınız

Kulaklarınızda pürüzlü yüzeyler, köşe ve çatlaklar bulunur. Kulak loblarına ek olarak, tüm kulağınızı da kontrol etmelisiniz.



9

Ayak Parmak Aralarınız

Ayak Parmak Aralarınız

Özellikle yaz aylarında vücudumuzda güneşten korumayı akıl edemediğimiz yerler vardır ve bu nedenle cilt kanserine karşı hassaslaşır. Bir cilt kanseri veya melanomu gösterebileceğinden ayak parmaklarınız arasında pembe ve pul pul lekeler olup olmadığını kontrol edin.



10

Elleriniz

Elleriniz

Her gün ellerinizi kullanmanıza ve görmenize rağmen, ayda bir kez de olsa onlara iyi bakmanız gerekir. Eğer tırnaklarınızda oje bulunuyorsa çıkarın ve tırnaklarınızda koyu lekeler olup olmadığını kontrol edin. Tırnaklarınızın yanlarındaki garip ve olağandışı yaralar da bir melanomu gösterebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR