Volkswagen'in İlk Elektrikli SUV Modelinin Üretimine Başladı

Volkswagen, ID.3'ün sonrasında ID ailesinin ikinci modeli ID.4'ün seri üretimine Zwickau fabrikasında başladığını açıkladı. Markanın ilk elektrikli SUV'u olacak modelin, 500 kilometrelik bir menzili olacağı bildirildi. ID.4, Türkiye'de satışa çıkarılacak ilk tam elektrikli Volkswagen modeli olacak.

26.08.2020-15:53 - (Son Güncelleme: 26.08.2020-15:54) Volkswagen'in İlk Elektrikli SUV Modelinin Üretimine Başladı
Volkswagen'in ilk tamamıyla elektrikli SUV'u olan ID.4'ün seri üretimi, Zwickau'da başladı.

Dünya prömiyerinin Eylül'ün sonunda yapılması hedeflenen ID.4 modelinin, Türkiye'de satışa çıkarılacak ilk tam elektrikli Volkswagen modeli olacağı bildirildi.

Elektrikli araçlara 2024 senesine kadar 33 milyar euro yatırım yapmayı hedefleyen Volkswagen Grubu, bu yatırımının 11 milyar euroluk bölümünü Volkswagen markasına ayırmış halde. Firma 2025 senesinde 1.5 milyon elektrikli araç üretimi yapmayı planlıyor.

Volkswagen'in gelecek dönemde ID.4'ü Avrupa'da, Çin'de ve ardından da ABD'de piyasaya çıkarmayı hedeflediği de aktarıldı.

ID.4, Volkswagen'in tamamıyla elektrikli modelleri için geliştirdiği MEB (modüler elektrik platformu) teknolojisine sahip olacak. Modelin menzil uzaklığı da 500 kilometre olarak açıklanıyor.

300 BİN ADET ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİ BANTLARDAN İNDİRECEK

Gelen açıklamaya bakıldığında, Zwickau, büyük bir otomotiv üretim fabrikasının tamamıyla elektrikli model üretimini yapmaya geçtiği ilk tesis olarak Volkswagen markasının e-mobilite atağında kritik bir rol üstleniyor.

Bu sene bitecek bütün dönüşüm faaliyetleri sonrasında 2021 senesinde MEB teknolojisine sahip hemen hemen 300 bin elektrikli aracın Zwickau tesisinde banttan indirilmesi amaçlanıyor.

ID.4, Volkswagen'in tamamıyla elektrikli modelleri için ürettiği MEB (modüler elektrik platformu) teknolojisine dayanıyor. 500 kilometre mesafelik menzile sahip (WLTP'ye göre) ID.4, büyük iç hacmi ve ultra modern dış tasarımıyla dikkat çekiyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal