Vladimir Putin duyurdu: Balistik füzeler yola çıkıyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hem balistik hem de seyir füzelerini hem konvansiyonel hem de nükleer versiyonlarında kullanabilen İskender-M taktik füze sistemlerini Belarus'a devredeceğini açıkladı.

27.06.2022-12:43 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-17:20) Vladimir Putin duyurdu: Balistik füzeler yola çıkıyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belaruslu mevkidaşı Alexander Lukashenko ile yapmış olduğu görüşmede Moskova'nın Minsk'e İskender-M mobil kısa menzilli füze sistemleri vereceğini açıkladı. 

Özel bir haber ajansının haberi doğrultusunda,  Putin, iki liderin St. Petersburg'daki görüşmesinde yaptığı açıklamada, "Karar verildi. Önümüzdeki birkaç ay içinde hem balistik hem de seyir füzelerini hem konvansiyonel hem de nükleer versiyonlarında kullanabilen İskender-M taktik füze sistemlerini Belarus'a devredeceğiz" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, komşu ülkelerin savunma bakanları ve genelkurmay başkanları ile bir araya gelip "bu ortak çalışmanın tüm detaylarını çözmeye" yönelik harekete geçmelerini önerdi.

Yapılan toplantıda Lukashenko ayrıca Rusya'dan Belarus jetlerinin nükleer savaş başlıklı füzeleri taşıyabilmeleri için modernizasyonu konusunda yardım çağrısında bulundu.

Belarus endişe duyuyor

Belarus, hava sahası yakınında ABD ve NATO nükleer yetenekli savaş uçaklarının eğitim uçuşlarından giderek daha fazla endişe duyduğunu dile getirdi.

Vladimir Putin yardım etmeyi kabul etti ve 'bu modernizasyon Rusya'daki uçak fabrikalarında yapılmalı. Bunu nasıl gerçekleştireceğimiz konusunda anlaşacağız.' açıklamasında bulundu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal