Vizesiz Fas Gezisi

Afrika kıtasında bulunup, Afrika Birliğine üye olmayan tek ülke Fas Krallığıdır. Ülkenin başkenti Rabat, tarihsel yapıları ve 17. Yüzyıldan kalma miraslarıyla ülkenin en çok turist çeken bölgelerinden birisidir.

08.07.2020-16:08 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-16:04) Vizesiz Fas Gezisi

Ülkeye giriş tarihinden itibaren 6 ay süreyle geçerli pasaport sahibi Türk vatandaşları Fas'a yapacakları 90 güne kadar ziyaretlerde vizeden muaftır. 

Fas, Afrika Kıtası'nın kuzeybatı ucunda yer almaktadır. Kuzeyde Cebelitarık Boğazı ve Akdeniz, doğuda Cezayir, güneyde Moritanya ve batıda Atlas Okyanusu ile komşudur.

Fas'ta geçerli resmi dili Arapça’dır. Ülke nüfusunda önemli bir yer kaplayan Berberilerin kullandığı Berberice dili de yaygın olarak tercih edilmektedir. Resmi dini ise İslam'dır.

Fas, yaz aylarında oldukça sıcak olmaktadır. Bu sebeple kış aylarında gidilmesi daha uygun görülmektedir. Vizesiz Fas gezisi için en uygun zamanlar Kasım ve Mart aylarıdır.

Marakeş

Vizesiz Fas gezisi sırasında görmeniz gereken yerlerden birisi berberi dilinde Tanrının Ülkesi anlamına gelen, halk tarafındansa Kızıl Şehir olarak anılan Marakeş. Marakeş Fas İslam mimarisinin en görkemli eserlerini görebilirsiniz. Gece hayatının yaşandığı Jemaa el-Fnaa Meydanı, Kutubiye Camii, halı pazarı, terlik çarşısı, baharat çarşısı, Bahia Sarayı, Sahabe Mezarları, Marakeş Müzesi, Majorelle Bahçeleri ve Menara Bahçeleri Marakeş'te gezilecek yerler arasında yer alıyor.

Kazablanka

Kazablanka, İspanyolca'da beyaz ev anlamına gelmektedir. Kazablanka modern mimari görünümünü Fransızların sömürge döneminde gerçek değiştirdiği projeler sayesinde kazanmıştır. Bölgenin yakınlarında yer alan Muhammed V Meydanı, Twin Center, 2. Hasan Camii ve Kazablanka Katedrali'de görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Ayrıca bölgede okyanusa açılan plajlarda da vakit geçirilebilir.

Fes

Fes, Yaşayan Orta çağ İslam Kenti olarak da anılmaktadır. Geçmişte Medine ile olan ticari ve kültürel etkileşimlerinden dolayı zengin bir kültürel mirasa sahiptir. İçerisinde ziyaret edebileceğiniz otantik pazarlar, tarihi anıtlar, mimarisiyle dikkat çeken sokaklar bulunuyor.

Merzouga

Geziniz sırasında farklı bir deneyim yaşamak isterseniz Sahra Çölü’nün kıyısında bulunan Merzouga'yı ziyaret etmelisiniz. Merzouga’ya büyük şehirlerden turlar düzenlenmektedir. Çölün civarında konaklayabileceğiniz köylerin bir kısmı büyük su rezervleri sayesinde Palmiye ağaçlarıyla kaplanmıştır. Gün doğumu ve gün batımını izlemek için mükemmel bir alan olduğunu söyleyebiliriz. Köyün eski kısımlarında çay mimarisiyle inşa edilmiş evler görebilirsiniz. Geziniz için deve turlarına katılabilirsiniz. Burada yapılacak güzel bir aktivite olarak da Berberi çadırlarında yemek yiyip Afrika müziği eşliğinde eğlenmenizi önerebiliriz.

Yukarı Atlas Dağları

Sahra çölüne geçiş yapılan rota üzerinde bulunan bu alan genellikle kış sporları ve outdoor aktiviteler için tercih edilmektedir.

Rabat

Vizesiz Fas gezisi içinde yer vermeniz gereken bir diğer şehirde Fas’ın başkenti olan Rabat şehri. Şehirde birçok medeniyetten kalmış anıtları görmek mümkün. Tarihi binaları ve koloni mimarisi ile oluşmuş yapısıyla yıl içerisinde fazla sayıda turistin uğrak yeri olmaktadır. Rahat şehrinde görmeniz gereken yerleri ise Arkeoloji Müzesi, St. Paul Mağarası, Bilim ve Doğa Müzesi, Chellah, Kasbah oluşturuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal