15.05.2020-13:28 (Son Güncelleme:18.04.2024-06:47)


1

Türkiye’de ilk olarak 11 Mart’ta görülen Coronavirüsü bugüne dek 3 binin üzerinde kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.



2

İlk görüldüğü günden itibaren çeşitli önlemler alınarak virüsün yayılması engellenmeye çalışıldı. Ancak bu hata Coronavirüsün yayılmasına neden oluyor. İşte detaylar…



3

Prof. Dr. Orhan Yıldız, “Alışverişler sırasında paranın el değiştirmesi büyük risk oluşturmaktadır. Para elden ele gezer ve virüs bulaştırabilir. Bundan korunmak için mümkünse para üstü almayacak şekilde alışveriş yapmak gerekir.” dedi.



4

İstanbul'da erken başlayan pandemi daha sonra diğer illerde de görülmeye başladı diyen Prof. Dr. Yıldız, sözlerine şu şekilde devam etti:



5

“Sağlık Bakanlığı ve doktorlar olarak çok ciddi önlemler aldık. İstanbul'da pandeminin tepe noktası görüldü ve hastalık inmeye başladı.”



6

“HALA SOSYAL MESAFEYE UYMAYANLAR VAR”

“HALA SOSYAL MESAFEYE UYMAYANLAR VAR”

Prof. Dr. Yıldız, hala kalabalık alanlarda maske takma alışkanlığı edinmeyen ve sosyal mesafe kuralına uymayan kişilerin olduğunu ifade ederek, "İstanbul'da vakalar gerilemeye başladı. Maalesef maske takma alışkanlığı tam olarak kazanılmadı. Sosyal mesafeye hala uymayanlar var." dedi.



7

“PARA ÜSTÜ ALMAYACAK ŞEKİLDE ALIŞVERİŞ YAPIN”

“PARA ÜSTÜ ALMAYACAK ŞEKİLDE ALIŞVERİŞ YAPIN”

Prof. Dr. Yıldız, alışveriş esnasında kağıt para kullanılmasının virüsün bulaşma riski açısından sıkıntı verebileceğinin altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:



8

"Alışverişler sırasında paranın el değiştirmesi büyük risk oluşturmaktadır. Çünkü para yıkanabilir olarak gözükmez. Para elden ele gezer ve virüs bulaştırabilir. Bundan korunmak için mümkünse para üstü almayacak şekilde alışveriş yapmak gerekir.



9

Kredi kartlarının temassız özelliğini kullanmakta yarar vardır. İlla ki para ile alışveriş yapıldıysa ve para üzeri alındıysa alınan para çok ayrı bir yerde mümkünse poşet içinde muhafaza edilmelidir.



10

Eve gelindiğinde o para dezenfektan ile silinmelidir. Para sıcak ortamda ya da güneş altında bekletilebilir. ATM'den alınan para risk taşımaz; ama elden ele gezen para virüs sorunu oluşturur.” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR