Vincent Van Gogh Kimdir? Van Gogh'un Hayatı

Dünyanın en çok merak edilen ressamlarından biri olarak kabul edilen Vincent Van Gogh, sanatındaki farklılığının yanında çalkantılı hayatıyla da merak uyandırmakta. Peki, Vincent Van Gogh kimdir? Vincent Van Gogh hayatı nasıl yaşamıştır?

04.03.2021-15:04 - (Son Güncelleme: 04.03.2021-15:04) Vincent Van Gogh Kimdir? Van Gogh'un Hayatı

Sanat dünyasının vazgeçilmez yüzlerinden biri olan Vincent Van Gogh, dünyanın en büyük ressamlarından biri olarak kabul edilir. Ayrıca sanat dünyasının farklı kişiliklerinden biridir. Birçok önemli sanatçının hayat hikâyesi gibi Van Gogh da sefil ve yardıma muhtaç bir yaşam sürmüştür. Sanatçının değeri öldükten sonra anlaşılmış, resimleri bugün sarsılmaz bir ün yakalamıştır. Resim dünyası ile ilgisi olmayan kişiler bile, onun ‘Yıldızlı Gece’ isimli tablosunu bilir. Erkek kardeşine yazdığı Theo’ya Mektuplar’ı edebiyatseverlerin ellerinde dolaşmaktadır.

VİNCENT VAN GOGH KİMDİR?

Sanat dünyasının en önemli kişiliklerinden biri olarak öne çıkan Hollandalı Vincent Van Gogh, dünyanın en büyük ressamlarından biridir. Ayrıca mutsuzluk ve melankoli ile geçen hayatı bazı kişiler için ilham kaynağı olmuştur. Çok katı kurallara sahip bir ailenin mensubu olan büyük ressamın ömrü yatılı okullarda, ailesinden uzakta geçmiştir.

Yatılı kaldığı günlerde geri dönülemez bir üzüntü ve boşluk içerisinde savrulan Van Gogh, ruhsal açıdan hayli hırpalanmıştır. İkinci büyük üzüntüsünü ise sevdiği kadından ret cevabı alması ile yaşamıştır. Bu dönemden sonra içten içe kendi ruh dünyasına dönmüş, kendisini sanatına adamıştır.

Ekonomik sıkıntıları nedeniyle sürekli olarak farklı yerlerde yaşam süren Vincent, alkol ve sigara bağımlılığı ile boğuşmuştur. Art izlenimcidir.

VİNCENT VAN GOGH HAYATI

Küçük Vincent, çocukluk yıllarını yatılı bir okulda geçirmiştir. Bu dönemlerde çeşitli yakarışlar eşliğinde eve dönmek için ailesi ile temasa geçse de hep olumsuz yanıt almıştır. Böylece derin bir yalnızlık ve boşluk duygusuna yakalanarak ciddi psikolojik problemlerle karşı karşıya kalmıştır. Özellikle 20'li yaşlarında ressamlık sanatındaki en olgun zamanlarını geçiren Vincent Van Gogh, 37 yaşında kendi yaşamına göğsüne yerleştirdiği bir silahla son verene kadar birçok eser bırakmıştır.

On yıldan biraz fazla bir süre içinde aralarında 860 yağlı boya tablonun da olduğu 2.100 kadar resim ve çizim çalışması üreten ressam bunların çoğunu yaşamının son iki yılında yaptı. Vincent Van Gogh hayatı bu şekilde. P On yıldan biraz fazla bir süre içinde aralarında 860 yağlı boya tablonun da olduğu 2.100 kadar resim ve çizim çalışması üretti ve bunların çoğu ressamın yaşamının son iki yılında yapıldı. Peki, Van Gogh en önemli eserleri hangileri?

Yıldızlı gece - 1889,

Arles'teki yatak odası - 1889,

Cafe Terrace At Night - 1888,

Ayçiçekleri - 1888,

Sargılı kulaklı otoportre - 1889,

VAN GOGH YILDIZLI GECE

Yıldızlı Gece isimli tablo (Felemenkçe: De sterrennacht), Hollandalı art izlenimci ressam Vincent van Gogh tarafından Haziran 1889'da yapılmıştır. Söz konusu tabloda yer alan manzara Van Gogh’un, sanatoryumdaki odasının doğuya bakan penceresinden görünen Saint-Rémy-de-Provence köyünün, gün doğuşundan hemen önceki görünümüdür.

 Yıldızlı Gece, 1941 yılından itibaren New York'taki Museum of Modern Art müzesinde misafirlerin ziyaretine açılmıştır. Hollandalı ressamın en bilindik eseri olan Yıldızlı Gece, aynı zamanda Batı kültürünün en ünlü ve art izlenimciliğin en önemli tablolarından biridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal