01.11.2018-16:10 (Son Güncelleme:24.04.2024-03:08)


1

Vatanım Sensin Oyuncuları

Vatanım Sensin Oyuncuları

Halit Ergenç Rolü: Cevdet Vatanı için yiğit bir asker, çocuklarına şefkatli bir baba, karısına tutkun bir aşık, anasına ise hayırlı bir evlattır. Cevdet'in en büyük vasfı aynı zamanda zaafı: vazifesine olan tutkusu, kırılmaz inadı, erdemleri...



2

Bergüzar Korel Rolü: Azize Cevdet'in karısı, Ali Kemal, Yıldız ve Hilal'in anası, Hasibe'nin kızı gibi sevdiği gelini, ahu gözlü bir balkan güzelidir. Hemşire olan Azize işi gereği soğukkanlı, kuvvetli, fedakar, yeri geldiğinde sert, ama her daim vicdanlı, sözünün eri, lafını sakınmayan, onurlu bir kadındır.



3

Levent Can Rolü: Filipos Leon'un dayısı, Aleksi'nin babası. Yeni İzmir Yüksek Komiseri Korgeneral Filipos, İzmir'in daha önce görmediği kadar acımasız bir askerdir. Her daim yedek bir planı olan ve bunları nadiren paylaşan Filipos, Ankara'yı ele geçiren komutan olarak tarihe geçme hayali kurmaktadır. Ve küçümsediği Vasili'nin duygusallıktan kaynaklanan hatalarını tekrarlamamaya yeminlidir. Ancak savaş herkesi olduğu gibi onu da er geç sınayacaktır.



4

Fatih Artman Rolü: Yakup Yüzbaşı, Mustafa Kemal'in askerlerinden. Cevdet'in gizli görevinden haberdar olan sayılı kişilerden biri.



5

Boran Kuzum Rolü: Leon Büyük Yunan komutanı Vasili'nin oğludur Leon. Zeki, eğitimli, başarılı Leon'un hayattaki en büyük sorunu babasıyla olan ilişkisidir. Babasının gözüne girmek için elinden geleni yapar ama bunu asla başaramaz.



6

Pınar Deniz Rolü: Yıldız Azize ve Cevdet'in güzelliği dillere destan olan büyük kızıdır. Hem şımarık, hem çocuk gibi, hem arzulu, hem mesafeli, hem kırılgan hem hoyrat bir edası vardır. İyi bir yaşam, herkesçe kabul gören bir hanımefendi olmaktır dileği.



7

Miray Daner Rolü: Hilal Cevdet ve Azize'nin küçük kızı olan Hilal; zeki, cevval, meraklı, şiir sevdalısı bir genç kızdır. Hilal için vatan her şeyden kıymetlidir. İşgal dönemi İzmir'inde babasına layık olmak, onun gibi kahraman, kudretli ve adil olmak hayattaki en büyük gayesi olmuştur.



8

Ahmet Rıfat Şungar Rolü: Vecihi Hürkuş İlk yerli uçağı üreten bilim adamı.



9

Esra Ruşan Rolü: Emine Dağıstanlı'nın grubundaki bacılardan biri.



10

Berker Güven Rolü: Aleksi Filipos'un oğlu



11

Devrim Özkan Rolü: Havva



12

Merve Dizdar Rolü: Efsun



13

Erman Bacak Rolü: Cezmi Karakter Açıklaması: Hacimihalis'in yerinde çalgıcı. Hilal'in içinde olduğu vatanperver grubun üyesi, birlikte gazete çıkarıyorlar.



14

Şükran Ovalı Rolü: Seher Karakter Açıklaması: Rahmetli babasının Dağıstanlı'ya emanet ettiği, çekici ancak tekinsizliği hemen fark edilen bir kadın. Kurnazlığını ve kadınlığını kullanarak aklındakini yaptırmaktan çekinmez. Dağıstanlı'ya yakın duran her kadın ya da ailesine zarar verecek her adam onun düşmanlığını kazanma talihsizliğini yaşayacaktır.



15

Genco Özak Rolü: Mehmet Karakter Açıklaması: Hasan Basri'nin kardeşi



16

Şebnem Hassanisoughi Rolü: Eftelya Karakter Açıklaması: Bir meyhanede Rum şarkıcı olan Eftelya, neşeli, çekici ve temiz yüreklidir. Tevfik ile ilişkisini alenen yaşamak, onunla evlenmek ister ancak gözü Azize'de olan Tevfik onu her daim oyalar. Kullanıldığını anladığı anlar da dahi Tevfik'e olan hastalıklı aşkından vazgeçmez.



17

Senan Kara Rolü: Veronika Karakter Açıklaması: Yunan Komutanı Vasili'nin eşi, Leon'un annesi olan Veronika, yıllar önce ilk çocuğunu kaybettiği günden beri ruhunun bir yarısı eksik, kendi hafif esrik, bazen buhranlı, bazen şen kahkahalar atan, kocasına ise çok derine gömdüğü bir öfke barındıran, oldukça alımlı, delişmen tabiatlı bir kadındır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR