Vatandaşlar şaşkınlık yaşadı! Milyonlarca insan borç araştırmasının peşine düştü! İtiraz edilmezse yaşanacak durumlar...

Günümüzde birçok vatandaşımız borçlarından şikayet etmektedir. Şikayet etmiş oldukları bu borçlara, bir yenisi daha ekleniyor. GSS ödemeleri her vatandaşın bütçesini zorlayacağa benziyor. İnternet üzerinden borcu bulunan bir çok kişi, prim borçlarının nasıl ödeyeceklerini araştırmaya devam ediyor. Peki, GSS borcu nedir? GSS borcu nereden sorgulanır? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar sayfamızda yer almaktadır.

27.05.2022-16:24 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-17:40) Vatandaşlar şaşkınlık yaşadı! Milyonlarca insan borç araştırmasının peşine düştü! İtiraz edilmezse yaşanacak durumlar...

Birçok vatandaşımız  borçlarından şikayet etmektedir. Şikayet edilen bu borçlara bir yenisi daha ekleniyor. GSS ödemeleri her vatandaşın bütçesini zorlayacağa benziyor. İnternet üzerinden borcu bulunan  bir çok kişi, prim borçlarının nasıl ödeyeceklerini araştırmaya devam ediyor. 

SGK

GSS borcu nedir? GSS borcu nereden sorgulanır?

Genel Sağlık Sigortası günümüzde çok fazla duymuş olduğumuz bir kavramdır. Sağlık sisteminden ücret ödemeden yararlanmamızı sağlamaya yarayan bu uygulama, her vatandaş için zorunlu hale getirilmiştir. Henüz 18 yaşını geçmemiş olan çocukların sigortalarını devlet karşılamış olurken, 18 yaş ve üzeri olan kişilerin ise işveren tarafından ödenmektedir. 18 yaşını doldurmuş olan kişiler, çalışma hayatına atılmadılar ise GSS prim borcunu kendileri düzenli bir şekilde ödeme yapmaları gerekmektedir. Ödemelerini yapmazlarsa eğer, bu borç SGK üzerinde birikmeye devam edecektir. 

Herkesin merak etmiş olduğu bir konu ise, GSS borcunun nereden öğrenebilecek olunması. Borç sorgulamayı merak eden ve araştıran kişiler e-devlet sistemini kullanarak borçlarının ne kadar olduğuna bakabilirler. Ailedeki baba eğer sigortalı olarak çalışıyorsa, eşi ve çocukları bu sgk sisteminden ücretsiz olarak yararlanabilmektedirler. Eğer sigortası bulunmuyorsa, SGK hizmetine giderek aylık düşük bir ücret karşılığında GSS sistemi ile sigortalı olabilirler. Aylık olarak yatırılan ücret ile birlikte, hastaneye gidildiğinde ücretsiz bakıma sahip olmuş olacaklardır.

Toplu bir şekilde borcu birikmiş vatandaşlarımız ise, TBMM'de alınan yeni bir yapılandırma paketi sayesinde borçlarını taksitli bir şekilde ödeme yapabileceklerdir. GSS borcu olan vatandaşlarımız, toplu borçlarını 18 yada 26 taksit şeklinde ödemelerini yapabilecekler. 

gss

GSS prim borcu nereye yatırılır?

GSS prim borcunu yukarıda da belirttiğimiz gibi, e-devlet sistemi üzerinden kolayca öğrene bilmektesiniz. Ödemelerinin nereden yatırılacağını merak eden vatandaşlarımız ise, telefona yükleyeceğiniz banka uygulaması sayesinde sigorta borçlarınızı yatırma imkanı sağlayabilirsiniz. Ayrıca borcunuzu PTT şubelerinden veya e-devle sistemi üzerinden de yatırılmaktadır.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal